کامبیز دیرباز: خاطر استقلالی‌ها دربی را از نزدیک نمی‌بینم!

کامبیز دیرباز یکی از متعصب ترین پرسپولیسی هایی است که در بین هنرمندان کشور می توانید ببینید. کامبیز دیرباز عاشقانه تیمش را دوست دارد، برای حمایتش به ورزشگاه می رود و همه اخبار ریز و درشت باشگاه محبوبش را دنبال می کند. کامبیز دیرباز عاشق کری خواندن برای دوستان استقلالی اش است و در این چند سال اخیر حسابی با قهرمانی های پرسپولیس برایشان کری خوانده است. به بهانه نزدیک شدن به دربی بزرگ پایتخت به سراغ این بازیگر توانمند رفتیم تا با او صحبت کنیم. گپ و گفت فوتبالی ما با کامبیز دیرباز را در ادامه می خوانید.

اوضاع تیم محبوبتان در فصل جدید چطور است؟

خب بعد از بازی مقابل الهلال و آن شکست تلخ، طبیعی بود که پرسپولیس تا مدتی به لحاظ روحی دچار افت شود و به نظرم چند نتیجه ضعیف هم به همین خاطر بود. ضمن اینکه تیم ما آنقدر در این سال ها خوب بوده که ما حتی طاقت یک شکست هم نداشتیم ولی باید واقعیت را قبول کنیم. این موضوعی است که در همه دنیا اتفاق می افتد و چیز عجیبی نیست. نمی شود یک تیم همه بازی ها را ببرد، چون اگر این اتفاق بیفتد دیگر فوتبال این جذابیتی که در حال حاضر دارد را نخواهد داشت. اما مهمترین موضوع برای پرسپولیس، بازگشت به موقع و برگشتن به روند پیروزی ها بود که خداراشکر این اتفاق رخ داد. همانطور که حمید مطهری گفته بود، پرسپولیس شخصیت بزرگی دارد و تفکر پیروزی در تیم حاکم است. این دقیقا نیاز تیمی است که می خواهد بزرگی کند و قهرمان شود. به نظرم پرسپولیس این فاکتورها را دارد و من کاملا به تیم محبوبم ایمان دارم.

به نظر شما بازیکنان جدید پرسپولیس توانستند جای ستاره هایی مثل احمد نوراللهی، محمد حسین کنعانی زادگان و شهریار مغانلو را پر کنند؟

خب  باید بگویم این بازیکنانی که جدا شدند همگی با کیفیت بودند ولی سوال اینجاست مگر برای اولین بار است که این اتفاق افتد؟ پرسپولیس در این سال ها بازیکنانی را از دست داد که هر تیمی آرزوی داشتن چنین بازیکنانی را دارد. بازیکنان جدا شده ما را اگر در قالب یک تیم در نظر بگیرید، به هر تیمی در ایران ۳،۴ گل می زند و با اختلاف قهرمان می شود. من فکر می کنم اگر تیم های دیگر ستاره هایی مثل بیرانوند، نوراللهی، طارمی، علیپور، بشار، رفیعی، مسلمان، رضاییان و ... را از دست می دادند، نمی دانم چه واکنشی داشتند. با اینکه ستاره های زیادی  از تیم ما جدا شد ولی ما نه غز زدیم و نه ناله کردیم. چون ما پرسپولیسیم و این مسائل در مکتب ما جایی ندارد. به راهمان ادامه دادیم، سختی کشیدیم ولی با تلاش خودمان توانستیم موفق شویم. وقتی ستاره های ما هر سال جدا می شوند، کادرفنی با توجه به نیازش بازیکن می گیرد که به نظرم اکثر این بازیکنانی که در این چند سال به تیم ما آمدند، عالی بودند و کیفیت بالای خودشان را نشان دادند.

 

در این چند هفته پرسپولیسی ها اعتراض زیادی به داوری داشتند و گفتند نگران وضعیت داوری در دربی هستند. نظر شما چیست؟

واقعا داوری ها بد بود و فدراسیون فوتبال باید فکری به حال این وضعیت بکند. من فکر می کنم تا وی ای آر نیاید، اوضاع همینطور خواهد بود و تیم ها یکی بعد از دیگری متضرر می شوند. من هم به عنوان یک هوادار نگران داوری در دربی هستم. مثلا همه ایران دیدند شوت عبدی وارد دروازه شد ولی داور و کمکش ندیدند. یا پنالتی هایی که گم شدند. من نمی دانم اگر پرسپولیس این دو بازی آخرش را نمی برد، چه کسی پاسخ می داد. اینکه وی ای آر نداریم خیلی بد است و نمی دانم چه زمانی به ایران می آید. ولی حداقل از مدیران فدراسیون می خواهم که درب ورزشگاه ها را باز کنند تا تماشاگر به استادیوم بیاید. این کار را که می توانند انجام دهند. یا اینکه حداقل بازی را جمعه می گذاشتند تا مردم با خیال راحت دربی را ببینند. واقعا این کار و این نوع برنامه ریزی زشت و چرک است. مردم چه گناهی کردند که ساعت ۴ بعد از ظهر روز کاری حساس ترین بازی فصل لیگ برتر را گذاشتند. به نظرم جز تاسف خوردن نمی شود کاری کرد.

به نظر شما پرسپولیس می تواند ششمین قهرمانی متوالی خود را کسب کند؟

واقعیت این است که به نظرم هنوز خیلی زود است در مورد قهرمانی حرف بزنیم، چون بازی های زیادی تا پایان فصل مانده است. ولی اگر احساسی بخواهم جواب بدهم بله قهرمان می شویم. یعنی آرزو می کنم تیم محبوبم قهرمان شود و دبل هت تریک کند. به نظرم خیلی فوق العاده خواهد بود. هم رکوردمان دست نیافتنی تر می شود و هم به عدد ۶ ختم می شود که رویایی است.

خیلی از استقلالی ها هم کری خواندند و گفتند در وزارت جدید و بعد از رفتن سلطانی فر، پرسپولیس قهرمان نخواهد شد. در این خصوص چه صحبتی دارید؟

آنهایی که قهرمانی های پرسپولیس را به وزیر یا عوامل دیگر ربط می دهند، در واقع خودشان را زیر سوال می برند. من که اصلا اعتقادی به این مسائل ندارم چون فوتبال در زمین انجام می شود و هر تیمی بهتر کار کند می تواند در پایان فصل جام بگیرد. حالا ما هم منتظر می مانیم و می بینیم که در پایان بازی ها کدام تیم جام قهرمانی را بالای سر می برد.

در ماجرای اختلاف طارمی و اسکوچیچ به نظر شما حق با چه کسی بود؟

خب من از بیرون به مسائل نگاه می کنم و از جزئیات خبری ندارم. ضمن اینکه به نظرم باید دقیقا صحبت های هر دو طرف را شنید و بعد نظر داد. به همین خاطر دوست ندارم در این خصوص چیزی بگویم. تنها حرفی که می زنم این است که امیدوارم زودتر ماجرا ختم به خیر شود، چون ادامه پیدا کردن این موضوع به تیم ملی ضرر می زند.

حتما در جریان ماجرای نام گذاری یک نوع ماهی به نام علی دایی قرار گرفتید.  نظر شما در این رابطه چیست؟

من شنیدم در خیلی از کشورها این کارها انجام شده و در کل کار بدی نیست. ولی مهم ترین نکته این است که قبلش با علی آقا هماهنگ کرده باشند و او اجازه این کار را داده باشد. اگر اجازه نگرفتند، بسیار کار زشتی است. حتی اگر اسم شیر به عنوان سلطان جنگل را هم می خواستند به نام اسطوره فوتبال ایران بگذارند هم باید اجازه می گرفتند، حالا چه برسد به یک نوع ماهی.

برویم سراغ دربی. پیش بینی شما از دیدار شنبه چیست؟

خب به نظرم چون بازی های زیادی تا آخر فصل باقی مانده، خیلی این دیدار در سرنوشت قهرمانی تاثیر گذار نیست. با این حال حساسیت فوق العاده ای خواهد داشت و من فکر می کنم بازی نزدیک و پربرخوردی شود. طبیعی است که دوست دارم پرسپولیس برنده این بازی باشد و به نظرم دو بر یک و با دو گل مهدی ترابی و مهدی عبدی استقلال را شکست می دهیم.

اهل کری خواندن هم هستید؟ معمولا با چه کسانی کل کل می کنید؟

بله زیاد. اصلا مزه فوتبال به کری خواندن است. من دوستان استقلالی زیادی مثل سام درخشانی، بهرام افشاری، امیر جعفری، مجید واشقانی، برزو ارجمند و... دارم و حسابی با این دوستان کل کل می کنم. با سام و بهرام خیلی کری داریم ولی امیر جعفری جدیدا کمتر در این بحث های فوتبالی شرکت می کند. دلیلش را نمی دانم ولی فکر می کنم به خاطر نتایج استقلال در این چند فصل اخیر باشد. البته این را هم بگویم من یک تنه حریف همه دوستان استقلالی ام هستم و اصلا کم نمی آورم.

تا حالا دربی را از نردیک دیدید؟

بله من دربی های زیادی را از نزدیک دیدم ولی این موضوع به زمانی برمی گردد که هنوز در سینما شناخته شده نبودم و مردم مرا کمتر می شناختند. من از قدیم عاشق استادیوم رفتن بودم و تقریبا همه بازی های پرسپولیس را از نزدیک می دیدم. بعد از اینکه شناخته شدم، دوست نداشتم خیلی در دربی ها به ورزشگاه بروم. دلیلش هم این بود که خب من برای استقلال هم احترام زیادی قائلم و دلم می خواهد استقلالی ها هم کارهایم را ببینند. به همین خاطر سعی کردم روز دربی به ورزشگاه نروم. ولی در سایر بازی های پرسپولیس به ورزشگاه می روم و تیم محبوبم را تشویق می کنم.

بهترین خاطره شما از دربی ها مربوط به کدام بازی است؟

قطعا بازی که با هت تریک ایمون زاید استقلال را بردیم. آن روز واقعا عجیب بود و هیچکس فکرش را نمی کرد که پرسپولیس بازی ۲ بر صفر باخته را با نتیجه ۳ بر ۲ ببرد. آن هم درحالیکه ما ۱۰ نفره شدیم و خدابیامرز مهرداد اولادی اخراج شد. یادم می آید آن بازی را در شیراز به همراه حمید استیلی عزیز دیدیم. واقعیت این است که من فکر می کردم به خاطر رفتاری که در آن زمان با او انجام شد و استیلی را از پرسپولیس بیرون کردند، بازی های پرسپولیس خیلی برایش اهمیت نداشته باشد. ولی آنقدر حمید استیلی حرص خورد و با تعصب بازی را دنبال کرد که من کیف کردم. آن روز واقعا خوشحال شدم که دربی را در کنار یک پرسپولیسی متعصب و یک انسان فوق العاده تماشا کردم و برایم خیلی خوشحال کننده بود.

بازیکن مورد علاقه شما در دربی ها چه کسی بود؟

همه بازیکنان پرسپولیس عزیز و محترم بودند و هستند، ولی من همیشه عاشق فرشاد پیوس بودم و وقتی بازی های او را می دیدم ، کیف می کردم. شاید باورتان نشود ولی به خاطر فرشاد پیوس من عاشق عدد ۱۷ شدم و هنوز هم خیلی این عدد را دوست دارم.

با این همه عشق و علاقه ای که به پرسپولیس دارید، اگر بازی های این تیم همزمان با فیلمبرداری های کارهای شما باشد، چه می کنید؟

خب خیلی کار سخت می شود ولی سعی می کنم طوری برنامه ریزی کنم که بازی های پرسپولیس را از دست ندهم. معمولا هم به همین شکل می شود و می توانم اکثر بازی های تیم محبوبم را ببینم.

موقع دیدن بازی های پرسپولیس استرس هم دارید؟

خب مگر فوتبال ،آن هم دیدن بازی تیم محبوبت بدون استرس و هیجان هم می شود. البته میزان استرس بستگی به اهمییت بازی هم دارد. به طور کلی من عاشق پرسپولیس هستم و هر جا که باشم دلم با پرسپولیس است. شاید باورتان نشود وقتی حتی پرسپولیس مساوی می‌کند، تا چند ساعت نمی‌توانم دیالوگ بگویم و عصبی‌ام

 کامبیز دیرباز: خاطر استقلالی‌ها دربی را از نزدیک نمی‌بینم!

بیوگرافی  کامبیز دیرباز

نام اصلی : کامبیز دیرباز
زمینه فعالیت : بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر
تولد : ۱۲ شهریور ۱۳۵۴ تنکابن،
ملیت : ایران
پیشه : بازیگری
سال‌های فعالیت : از ۱۳۷۶ تاکنون
فرزندان :  نیاز

کامبیز دیرباز (۱۲ شهریور ۱۳۵۴ - تنکابن) متاهل فارغ‌التحصیل رشتهٔ بازیگری از دانشگاه هنر و معماری فعالیت کاری خود را در سال ۱۳۷۲ آغاز کرد. وی اصالت تنکابنی دارد و فعالیت هنری را از سال ۱۳۷۶ در تئاتر سیاوش خوانی شروع کرده. فعالیت سینمایی کامبیز دیرباز از سال ۱۳۷۸ با حضور در فیلم دختران انتظار آغاز شد. او سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۲ برای بازی در فیلم دوئل احمد رضا درویش بدست آورد.

 کامبیز دیرباز: خاطر استقلالی‌ها دربی را از نزدیک نمی‌بینم!

کامبیز دیرباز فارغ‌التحصیل رشتهٔ بازیگری از دانشگاه هنر و معماری است

زندگینامه کامبیز دیر باز از زبان خودش


چه شد که بازیگر شدم
کامبیز دیرباز: دو سال قبل از این که دیپلم بگیرم، احساس می کردم که باید در مورد تحصیلات دانشگاهی، خودم تصمیم گیری کنم. به همین جهت دو سال آخر هنرستان برای گرفتن دیپلم رشته الکترونیک خواندم، اما علاقه ام به بازیگری سینما، آن قدر زیاد شده بود که در کارهای فوق برنامه هنری هنرستان هم شروع به فعالیت کردم و شک نداشتم باید رشته بازیگری را انتخاب کنم، به این جهت کنکور دادم و قبول شدم و به دانشکده رفتم.

• من همیشه سعی داشته ام از تمام بازیگران ایرانی چیزهایی یاد بگیرم. به همین دلیل فیلم های همکارانم را می بینم. اما راستش را بخواهید، در عالم بازیگری، الگوی خاصی نداشته ام و هر فیلمنامه ای را که انتخاب کنم، خودش برایم الگو می شود. 

 

 کامبیز دیرباز: خاطر استقلالی‌ها دربی را از نزدیک نمی‌بینم!

 
کامبیز دیرباز فعالیت کاری خود را در سال ۱۳۷۲ آغاز کرد

 
بازیگری و تجربه شیرین بالارفتن از قله کوه
کامبیز دیرباز: بازیگری عشقی است که می توانم آن را به قله یک کوه بلند تشبیه کنم که بازیگر با عشق از آن بالا می رود و با علم به این که، با همه تلاشی که می کند، هرگز به قله نخواهد رسید. اما کماکان عاشقانه از آن بالا می رود. بازیگر هیچ وقت به انتها نمی رسد و آدم هیچ وقت از آن شناخت کافی پیدا نمی کند. بازیگر مرتب خودش را محکم می زند تا بلکه خود گمشده اش را پیدا کند.

سعی می کنم خونسرد باشم
کامبیز دیرباز: همیشه سعی می کنم خونسردی ام را به نوعی حفظ کنم و زود عصبانی نشوم. تحت تاثیر شرایط قرار نگیرم. با وجود این که گرفتاری و دغدغه های زندگی، گاهی آدم را از کوره در می برد، اما سعی می کنم این اتفاق برایم کم رخ دهد. چون ما چه بخواهیم و چه نخواهیم به نوعی الگوی جامعه به شمار می رویم حرکت های مان زیر ذره بین قرار می گیرد. 

 کامبیز دیرباز: خاطر استقلالی‌ها دربی را از نزدیک نمی‌بینم!

 فعالیت سینمایی کامبیز دیرباز از سال ۱۳۷۸ با حضور در فیلم دختران انتظار آغاز شد

ما کماکان انتخاب شونده هستیم
کامبیز دیرباز: روزهای اولی که وارد سینمای حرفه ای شده بودم، این مسئله خیلی برایم مهم بود که چطور باید برنامه ریزی کنم و چقدر وسواس داشته باشم که فقط در کارهای پربیننده بازی کنم. ولی از یک جایی به این طرف احساس کردم که ما کماکان انتخاب شونده هستیم. بازیگری فکر میکند که حق انتخاب دارد،اما از یک جایی به بعد می بیند که اینطور نیست. با وجود 10 فیلمنامه ای که در سال به دستم می رسد و حق انتخابی که دارم، باز هم در کل انتخاب شونده ام. بنابراین  مدیریتش چندان دست ما نیست که فقط کارهایی انجام دهیم که پربیننده باشند، مگر این که آدم پیه این را به تنش بمالد که در 10 سال سه تا کار خوب بکند.

• همسرم نه فقط کارهای مرا دنبال می کند، بلکه همیشه در انتخاب نقش نیز به من مشورت می دهد و بعد از دیده شدن کارم، یکی از منتقدان سرسخت من می شود.   

 

 کامبیز دیرباز: خاطر استقلالی‌ها دربی را از نزدیک نمی‌بینم!

دیرباز، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را در بیست و دومین دوره جشنواره فجر بدست آورد

 
طعم شیرین پدرشدن
کامبیز دیرباز : پدرشدن، برای من حس کم نظیری دارد که راحتی نمی توانم این حس را توصیف کنم. خوشحالم که خداوند این لطف را نسبت به من داشته تا بتوانم طعم شیرین پدرشدن را بچشم.   

 فیلم شناسی کامبیز دیر باز

سال فیلم نقش کارگردان
۱۳۷۸ دختران انتظار   رحمان رضایی
۱۳۸۱ نغمه   ابوالقاسم طالبی
۱۳۸۲ دوئل   احمدرضا درویش
۱۳۸۴ گرداب   حسن هدایت
۱۳۸۴ به نام پدر   ابراهیم حاتمی‌کیا
۱۳۸۵ سرگیجه   محمد زرین‌دست
۱۳۸۵ مقلد شیطان   افشین صادقی
۱۳۸۵ اخراجی‌ها   مسعود ده‌نمکی
۱۳۸۶ انعکاس   رضا کریمی
۱۳۸۷ یک گزارش واقعی   داریوش فرهنگ
۱۳۸۷ کلبه   جواد افشار
۱۳۸۷ عیار ۱۴   پرویز شهبازی
۱۳۸۸ شرط اول   مسعود اطیابی
۱۳۸۹ قفس طلایی   محمد زرین‌دست
۱۳۹۱ خاکستر و برف   روح‌الله سهرابی

فیلم‌های ویدیویی و تلویزیونی

سال فیلم نقش کارگردان
۱۳۸۸ کیلومتر ۱۴ (اپیزود اول)   جواد افشار
۱۳۸۸ کیلومتر ۱۴ (اپیزود دوم)   آرش قادری
۱۳۸۸ بی کسی   آرش قادری
۱۳۸۹ سر سپرده   بهمن گودرزی
۱۳۹۱ قصه خاطره   محمد باقرآبادی

سریال‌های تلویزیونی

سال فیلم نقش کارگردان
۱۳۸۳ تب سرد پیمان علیرضا افخمی
۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ در چشم باد نادر مسعود جعفری جوزانی
۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ نابرده رنج اسد علیرضا بذرافشان
۱۳۸۶ پریدخت نصرت سامان مقدم
۱۳۸۰ رستوران خانوادگی (دام)   حسین سهیلی زاده
۱۳۹۲ شام ایرانی کامبیز دیرباز محمد شایسته
۱۳۹۲ بوی باران هاتف ملکان حسین تبریزی
۱۳۹۳ میکائیل میکائیل سیروس مقدم
۱۳۹۴ آقا و خانم سنگی سعید شاهد احمدلو
۱۳۹۴ پشت بام تهران غیاث بهرنگ توفیقی