ابعاد حقوقی پرونده جنجالی نفت مسجدسلیمان و داماشیان

تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان در پایان فصل گذشته لیگ آزادگان با ۳۳ امتیاز به لیگ ۲ سقوط کرد و تیم داماشیان با ۳۴ امتیاز توانست در لیگ یک بماند. اما نفتی‌ها در ادامه نیز نسبت به بازگشت یک امتیاز کسر شده تیم داماشیان گیلان در جریان لیگ اعتراض داشتند. رسیدگی به این پرونده همچنان در حال برررسی است.

اکنون نیز یک وکیل حقوقی معتقد است  کمیته انضباطی پس از کسر امتیاز از تیم داماشیان، دیگر حق ورود به این پرونده را نداشته و نمی‌توانسته یک امتیاز را مجددا برگرداند و باید دادگاه CAS در این زمینه اعلام رأی می‌کرد.

غلامرضا زمانپور مدرس دانشگاه و کارشناس حقوق ورزشی در خصوص تصمیم کمیته انضباطی و نقض یک امتیاز کسر شده برای باشگاه داماشیان که با اعتراض باشگاه نفت مسجدسلیمان همراه بوده است، اظهارکرد: باشگاه نفت مسجدسلیمان می‌تواند از دادنامه قطعیت یافته با عنوان اعتراض ثالث، به پرونده کمیته انضباطی ورود کند. (مستندا به مواد ۵ و ۹۵ و ۱۱۹ مقررات انضباطی و مواد ۴۱۷ الی ۴۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی )

او عنوان کرد: بعد از شکایت مربی داماشیان نسبت به عدم دریافت مطالبات خود از این باشگاه، کمیته انضباطی نیز این باشگاه را محکوم و به این باشگاه اعلام کرد که اگر ظرف مدت یک ماه در تاریخ مقرر مطالبات این مربی پرداخت نشود یک امتیاز از باشگاه کسر خواهد شد. باشگاه داماشیان در تاریخ مقرر پول را واریز نمی‌کند و در ادامه در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ رأی کمیته انضباطی قطعیت یافت و یک امتیاز از این باشگاه کسر می‌شود.

این وکیل دادگستری بیان کرد: بعد از قطعیت دادنامه، باشگاه داماشیان رضایت مربی خود را می‌گیرد و کمیته انضباطی بدون اینکه رسیدگی خاصی انجام دهد، آن هم در حالی که وقتی رأی قطعی شده بود و دیگر حق ورود به این پرونده را نداشت و باید دادگاه CAS در این زمینه اعلام رأی می‌کرد، یک امتیاز به باشگاه داماش برگردانده می‌شود که این کار یک تخلف است. 

زمانپور همچنین با بیان اینکه آیین نامه انضباطی ایرادات فراوانی دارد و مقررات انضباطی کامل نیست، گفت: در خصوص ذینفع بودن باشگاه ثالث در یک پرونده‌ که در جریان رسیدگی است، بند ۲ ماده ۱۷ مقررات انضباطی حاکم است و مادامی که آن پرونده منجر به صدور رای نشده و قطعیت نیافته، باشگاه متضرر می تواند به عنوان وارد ثالث به پرونده ورود کند.

این وکیل دادگستری عنوان کرد: عمده ایراد آیین نامه‌ انضباطی فدراسیون فوتبال در مبحث اعتراض ثالث بوده و بدین معنا است که اگر باشگاه ثالثی از پرونده دیگری متضرر شود و آن رای به حق و حقوق باشگاه ثالث ضرر و زیان وارد کند، متاسفانه باشگاه ثالث به دلیل سکوت آیین نامه‌، هیچ راهی برای اعتراض و جبران ضرر ندارد.

او تاکید کرد: بنابراین آیین نامه مذکور دارای ایراد است و باید اصلاح شود؛. اعتراض ثالث در آیین نامه‌ پیش‌بینی نشده است و در رسیدگی‌های کمیته انضباطی خلل وارد کرده و موجب زیان و ضرر به باشگاه‌های دیگر خواهد شد. فدراسیون فوتبال باید مقررات انضباطی را مورد بازبینی قرار داده و اصلاحات قانونی را اعمال کند. این آیین نامه، جامع نیست و پاسخگوی موارد و ایرادات حقوقی نیست.