
طلا (XAU/USD) هفته گذشته را با روندی مثبت آغاز کرد و طی سه روز متوالی رشد قیمت را ثبت کرد. اما به محض مشخص شدن اینکه فدرال رزرو آمریکا قصدی برای کاهش زودهنگام نرخ بهره ندارد، این روند صعودی متوقف شد. در نبود دادههای مهم اقتصادی، اخبار مربوط به مذاکرات تعرفهای آمریکا احتمالا در کوتاهمدت جهت حرکت قیمت طلا را تعیین خواهد کرد.
فشار فروش بر دلار آمریکا در ابتدای هفته به نفع طلا عمل کرد. به گفته سخنگوی کاخ سفید، دونالد ترامپ در یادداشتی دستنویس از رئیس فدرال رزرو خواسته بود نرخهای بهره را به حدود یک درصد کاهش دهد.
روند صعودی طلا روز سهشنبه نیز ادامه یافت و قیمت از مرز 3300 دلار عبور کرد. با این حال، اظهارات متمایل به سیاستهای انقباضی از سوی جروم پاول رئیس فدرال رزرو، در نشست بانک مرکزی اروپا، موجب تقویت دلار شد و از رشد بیشتر طلا جلوگیری کرد. پاول تاکید کرد که با وجود ثبات اقتصاد آمریکا، فدرال رزرو قصد دارد در خصوص تسهیل سیاستهای پولی صبور باشد و انتظار دارد در تابستان شاهد نرخهای بالاتر تورم باشد.
بازار کار قوی آمریکا، مانع کاهش نرخ بهره
طبق دادههای منتشرشده، اشتغال در بخش خصوصی آمریکا در ماه ژوئن ۳۳ هزار واحد کاهش یافت که بسیار کمتر از پیشبینی ۹۵ هزار واحدی بازار بود. این آمار موجب تضعیف دلار شد و طلا را برای سومین روز متوالی در محدوده مثبت نگه داشت.
اما روز پنجشنبه گزارش وزارت کار آمریکا اعلام کرد که اشتغال غیرکشاورزی (NFP) در ماه ژوئن ۱۴۷ هزار واحد افزایش یافته و نرخ بیکاری به ۴.۱ درصد کاهش پیدا کرده است. این آمار قوی بازار را از احتمال کاهش نرخ بهره در ماه جولای دور کرد. طبق ابزار FedWatch، احتمال کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره از حدود ۲۰ درصد به تنها ۵ درصد کاهش یافت. در نتیجه، دلار تقویت شد و طلا بخشی از رشد هفتگی خود را از دست داد. به دلیل تعطیلی بازارهای مالی آمریکا در روز استقلال، طلا در روز جمعه وارد فاز تثبیت شد.
نگاهها به مذاکرات تجاری و تحولات ژئوپلیتیک
در هفته پیش رو، تقویم اقتصادی دادههای مهمی ارائه نمیدهد و نگاهها به مذاکرات تجاری آمریکا معطوف شده است. ترامپ اعلام کرده از روز جمعه چهارم جولای به شرکای تجاری نامههایی ارسال خواهد شد که تعرفههای جدید پس از پایان مهلت ۹۰ روزه را تشریح میکند. اگر این مذاکرات به توافقی منجر شود، بازارها به سمت ریسکپذیری حرکت میکنند که میتواند فشار فروش را بر طلا افزایش دهد.
در مقابل، در صورت عدم توافق و اعمال تعرفههای جدید، به ویژه علیه اتحادیه اروپا، کانادا و ژاپن، بازارها محتاط خواهند شد که میتواند تقاضا برای طلا را تقویت کند. از سوی دیگر، اخبار مربوط به احتمال توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس نیز میتواند بر قیمت طلا تاثیرگذار باشد. دونالد ترامپ مدعی شده اسرائیل آماده پذیرش آتشبس ۶۰ روزه است. در صورتی که این خبر تایید شود، طلا ممکن است واکنشی نزولی نشان دهد.
تحلیل تکنیکال طلا
در نمودار روزانه، طلا در محدوده پایینی کانال صعودی 6 ماهه قرار دارد که حدود 3330 دلار است. شاخص RSI نیز وضعیت خنثی را نشان میدهد. در صورت کاهش قیمت زیر 3330 دلار و تثبیت زیر این سطح، حمایتهای بعدی به ترتیب 3285 دلار (سطح فیبوناچی ۲۳.۶ درصد) و 3185 دلار (میانگین متحرک ۱۰۰ روزه) خواهند بود. در سمت صعودی نیز مقاومتهای استاتیک در سطوح 3370 دلار، 3400 دلار و 3455 دلار قرار دارند.