واکنش رسمی ایران به تهدید نفتکش توسط آمریکا/ توهماتی که پامپئو گرفتار آن شده است

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات حوزه سیاست خارجی به سوالات آنها پاسخ گفت.

*تا اشغالگری هست روز قدس گرامی داشته خواهد شد

اخبار سیاسی- وی با اشاره به روز قدس عنوان کرد: تا اشغالگری، تجاوز، قساوت و جنایت صهیونیست‌ها هست، روز قدس گرامی داشته و بر حقوق مردم فلسطین تاکید خواهد شد. امسال با توجه به اتفاقات اخیر در جهان، روز قدس متفاوت‌تری را داریم و مقام معظم رهبری در این روز به صورت آنلاین سخنرانی خواهند کرد.

*استقبال از اتفاقات اخیر در عراق و افغانستان
موسوی به اتفاقات اخیر در عراق و افغانستان و استقبال از این تحولات پرداخت و گفت: اتفاقاتی در عراق و افغانستان رخ داد که بعد از مدت‌ها به ثبات سیاسی دست یافتند. عراق به عنوان کشور همسایه برای ما اهمیت ویژه دارد و الان مجددا با دسیسه‌های آمریکا با گروه‌های تروریستی دست و پنجه نرم می‌کند و لزوم وجود یک دولت فراگیر، قوی و مقتدر که مورد حمایت همه جریان‌ها باشد حس می‌شد و دولت تشکیل شد و دولت کنونی مورد حمایت ایران است.
وی با اشاره به تفاهم سیاسی در افغانستان که با مساعی ایران و گروه‌ها و شخصیت‌های مهم افغانستان رخداد، اظهار داشت: ایران اولین کشوری بود که از این تفاهم استقبال کرد و امیدوایرم این تحول طلیعه‌ای برای آغاز گفت‌وگوهای فراگیر در افغانستان و پا گرفتن گفت‌وگوهای بین الافغانی شود و شاهد کشوری توسعه یافته، امن، آباد و با ثبات در همسایگی شرقی خود باشیم.

* سه هزار زندانی ایرانی در خارج از کشور

وی در پاسخ به سوالی درباره آمار زندانیان ایرانی در خارج از کشور گفت که کمتر از سه هزار نفر از ایرانیان در خارج از کشور به دلیل جرایم مختلف در زندان هستند و عمده آن جرایم مسائل مربوط به مواد مخدر و عبور غیرقانونی است و افزود: سفارتخانه‌های ما از نزدیک با دولت‌های کشورهایی که شهروندان ایرانی در آنها زندانی‌اند در ارتباط هستند و به مناسبت‌های مختلف سعی شد که این زندانیان آزاد شوند.

موسوی عنوان کرد: امیدواریم روزی برسد هیچ زندانی ایرانی در خارج از کشور نباشد.

*تکذیب حوادث صورت گرفته در یونان برای پناهجویان ایرانی

سخنگوی وزارت خارجه درباره پناهجویان ایرانی در جزیره لسبوس یونان و اخبار منتشر شده در خصوص برخوردهای صورت گفته با اتباع ایرانی از سوی اتباع افغان گفت: متاسفانه افرادی به خاطر توهم زندگی بهتر کشورهای مختلف از جمله ایران را ترک می‌کنند، ولی بعد از مدتی متوجه می‌شوند آنجا مدینه فاضله نیست و شرایط زندگی به شدت سخت و دشوار است و پشیمان می‌شوند. این افراد شرایط بدی در اردوگاه‌ها دارند و از کشورها و قومیت‌های مختلف در این اردوگاه‌ها هستند و امکان دارد هر اتفاقی از جمله جرم و جنایات و خشونت برای آنها بیفتد.

موسوی عنوان کرد: برخی با علم به این موضوع ترک وطن می‌کنند.

وی افزود: مورد اخیر در یونان را هم از طریق سفارت ایران در آتن پیگیری کردیم و از مقامات یونان و پلیس آن کشور تکذیبیه رسمی دریافت کردیم که چنین اتفاقی به آن صورتی که مطرح شده رخ نداده است و مثل همه جاها در کمپ‌ها اختلافات و درگیری‌ها وجود دارد، ولی پلیس اینکه این اتفاقات سازمان یافته و یا آنچه در خبرها آمده انتقام گیری بوده است را تایید نکرد.

سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: با این حال سفارت ایران پیگیر موضوع و با مقامات یونانی در تماس است و اگر نکته جدیدی را متوجه شویم اطلاع رسانی می‌کنیم.

وی درباره بازگشت این افراد به کشور گفت: اگر مایل باشند. با میل خود رفتند و با میل خود می‌توانند باز گردند و همه چیز به اراده و میل آنها بستگی دارد.

* آمریکای ترامپ به دنبال آنارشیسم جهانی است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره احضار سفیر سوئیس به وزارت خارجه و نامه ظریف و واکنش ایران به تهدید آمریکایی‌ها درباره نفتکش‌های ایرانی حامل سوخت به سمت ونزوئلا و اگر آمریکا دست به توقیف کشتی‌های ایرانی کند پاسخ ایران چه خواهد بود؟ گفت: تجارت آزاد بین کشورهای مستقل امری مشروع است و آنچه نامشروع است، راهزنی و مداخله در امور تجاری و روابط عادی کشورهای مستقل در دنیاست که آمریکا سردمدار چنین اقدامات غیرقانونی و یاغی گرایانه‌ای است که سال‌هاست شاهد آن هستیم.

وی با بیان اینکه آمریکا ترامپ در حال برهم زدن نظم جا افتاده جهانی است و نُرم‌های جهانی را نادیده می‌گیرد، اظهار داشت: به نظر می‌رسد به دنبال نوعی آنارشیسم جهانی است که برای همه دولت‌ها و ملت‌های مستقل باید زنگ خطر و هشداری باشد که از دستاوردهای چندجانبه گرایی و ارزش‌های جهانی مراقبت کنند.

*اگر اقدامی علیه رفت و آمد آزاد کشتی‌های ما صورت دهند با واکنش ایران مواجه می‌شوند

موسوی افزود: آنچه آمریکایی‌ها درباره کشتی‌های نفتکش ما در نقاط مختلف جهان عنوان کردند غیرقانونی و بیشرمانه است و اگر بخواهند اقدامی علیه رفت و آمد آزاد و قانونی کشتی‌های ما بخواهند صورت دهند با واکنش ایران مواجه می‌شوند.

وی بیان کرد: تجارت آزاد بین کشورها به رسمیت شناخته شده است. اینکه آمریکایی‌ها از کشوری خودشان نمی‌آید و تحریم‌هایی را وضع کردند، دلیلی نمی‌شود تحریم‌های غیرقانونی را یکجانبه اعمال و دیگران را تشویق و تهدید کنند که از تحریم‌های آنها پیروی کنند.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه دنیای آزاد و مستقل قطعا چنین اقدامی را نمی‌پذیرد، اظهار داشت: ما توصیه‌های لازم را به آمریکایی‌ها از طریق سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع و هم نمایندگی ایران در سازمان ملل و نامه ظریف به گوترش دادیم و عواقب هرگونه اقدام نابخردانه‌ای را بر عهده دولت آمریکا گذاشتیم و امیدواریم دست به هیچ حماقتی در این زمینه نزنند.

*معلوم نیست اتباع افغان به چه طریقی جان باختند/احتمال عزیمت هیأتی از ایران به افغانستان

موسوی درباره حادثه پیش آمده در مرز ایران و افغانستان گفت: همه جای دنیا کنترل مرزها امر مهمی است و ورود اتباع خارجی باید با مجوز و قانونی باشد. ما پذیرای میلیون‌ها نفر از عزیزان افغانستانی هستیم، ولی مایلیم این رفت و آمدها به صورت قانونی باشد. کسانی از این خلاءها گهگاهی سوءاستفاده می‌کنند و قاچاقچیان انسانی که سعی می‌کنند قانون را دور بزنند و حتی ممکن است قاچاقچیان مواد مخدر و گروه‌های تروریستی در قالب‌های مختلف وارد این جمع‌ها و وارد کشور شوند و وظیفه هر کشوری حفاظت از مرزها و سرحدات خود است که این کار به خوبی انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: آنچه درباره آن شب روایت شده، هیچ گزارش رسمی را نهاد امنیتی و نظامی و مرزبانی ما تایید نکرده و حتی معلوم نیست اینها به چه طریقی جان باخته‌اند. جان باختن هر انسانی برای ما دردناک است و هیچ بشری نباید از جان باختن انسان دیگری راضی باشد.

موسوی ادامه داد: اینکه این واقعه در خاک جمهوری اسلامی و توسط عوامل جمهوری اسلامی رخ داده باشد را تکذیب کردیم. راه‌حل این اقدامات، کشاندن مباحث به رسانه‌ها و سوء استفاده برخی جریان ها از این موضوع نیست و باید براساس توافق ۲ کشور هرگونه مشکلات مرزی از طریق هیأت‌هایی که تشکیل می‌شود بررسی ‌شود. 

وی یادآور شد: مرزبانان ایرانی بودند که از طرف مقابل درخواست کردند که موضوع بررسی شود و چند روز پیش هیأتی از افغانستان وارد خاک ایران شدند و گفت‌وگوهایی را با مرزبانان ما انجام دادند و منتظریم نتیجه اعلام شود.

موسوی بار دیگر تاکید کرد که این اتفاق در خاک ایران و توسط عوامل ایران رخ نداده و افزود: احتمال دارد هیأتی از ایران ظرف روزهای آینده به افغانستان سفر کند که محور اصلی کار آنها گفت‌وگو درباره اتفاقات حوالی هریرود است.

* نقش مهم و مبرز ایران در برقراری صلح و ثبات در افغانستان

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تلاش‌های ایران برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان گفت که افغانستان به عنوان همسایه شرقی برای ما حائز اهمیت است. ایران بر اساس سیاست همسایگی خود تمایل دارد که یک همسایه امن، با ثبات و رفاه داشته باشد چون به نفع ما و ملت ما هم خواهد بود.

موسوی ادامه داد: از نزدیک تحولات افغانستان را پیگیری کردیم و برای ما مهم بود این کشور با ثبات باشد و یک دولت فراگیر و با ثبات داشته باشند. چندین دور تلاش و تماس و رفت و آمد بین مقامات ما انجام شد و سفرهایی را نماینده ویژه ایران در امور افغانستان به کابل داشت و رایزنی‌هایی را با مقامات و شخصیت‌های موثر و مهم افغانستان داشت که الحمدالله منتج به نتیجه خوبی شد که دیروز این تفاهم برقرار شد.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه نقش ایران در این زمینه مهم و مبرز بوده و برای ما باعث افتخار و خرسندی است که این توافق رخ داده است، افزود: ایران برخلاف دیگران که دنبال گل آلود کردن فضا و اهداف شوم در افغانستان هستند، افغانستان امن و با ثبات را اولویت اول خودش قرار داده و نزدیک کردن دیدگاه‌ها را برای پیشرفت در آینده مهم می‌داند.

موسوی اضافه کرد: ما این گام را به عنوان طلیعه‌ای مبارک که انشاءالله بعد از آن همه گروه‌های افغان بتوانند در روند صلح شرکت کرده و گروهی بیرون نماند تا صلحی فراگیر در افغانستان شکل بگیرد. ایران هم در این زمینه اقدامات خودش را از قبل شروع کرده و ادامه می‌دهد. به نظر ما بعد از تشکیل دولت جدید در افغانستان مهمترین اقدام کمک به روند گفت‌وگوهای بین الافغانی است که ایران در این زمینه پیشقدم بوده و این کار را حتما پیگیری خواهد کرد. 

* بعید می‌دانم ایران بخواهد در سطح دولتی تماس‌هایی با مقامات آمریکایی داشته باشد

موسوی درباره طرح صلح کرونا بین ایران و آمریکا که از سوی سناتور دموکرات کالیفرنیا مطرح شده و موضع ایران در این زمینه گفت: خیلی صحبت کردن و حرف زدن برای ما مهم نیست. سابقه بدی از آمریکایی‌ها داریم سابقه بدعهدی و عدم پایبندی به توافقات را از آمریکا داریم. بعید می‌دانم ایران بخواهد در سطح دولتی تماس‌هایی را با مقامات آمریکایی داشته باشد و این در دستور کار ایران نیست.

*استفاده از همه ابزارها برای اثبات بیگناهی اسدالله اسدی

وی درباره اسدالله اسدی، دیپلمات بازداشت شده ایران در بلژیک و با توجه به شیوع کرونا گفت: از طریق سفارت و طرق مختلف پیگیر وضعیت و سلامت ایشان و دیگر زندانیان ایرانی که در اروپا و آمریکا در بازداشت هستند، هستیم. حالشان خوب است، پرونده ایشان مراحل نهایی را طی می‌کند و وکلا و سفارت ما پیگیر موضوع هستند و از همه ابزارهای حقوقی و دیپلماتیک استفاده می‌کنیم که بی‌گناهی ایشان را ثابت و امیدواریم این اتفاق هر چه زودتر بیفتد و آزاد شود.

*توهماتی که پامپئو گرفتار آن شده/حضور ایران در سوریه تا زمانی که دولت و ملت سوریه بخواهند

موسوی درباره اظهارات پامپئو درباره حضور ایران در سوریه و لزوم خروج ایران از خاک سوریه گفت: آقای پامپئو گرفتار توهماتی است که هر از چندی آن را به زبان می‌آورد و به ویژه وقتی با آدم‌های متوهم دیگری  دمخور می‌شود این توهمات قدری بیشتر می‌شود. ما به دعوت دولت مشروع سوریه به عنوان مستشار برای مبارزه با تروریسم در سوریه حضور داریم و حضور ما ارتباطی با آمریکا و رژیم صهیونیستی ندارد؛ تا زمانی که دولت و ملت سوریه از ما درخواست کمک در زمینه‌های مختلف کنند ما در آنجا حضور داریم.

* کشتی‌های ایرانی رسما و قانونا تجارت مشروع انجام می‌دهند/آمریکا خوشش نمی‌آید به خودش مربوط است

وی در پاسخ به سوالی درباره کشتی‌های ایرانی که به مقصد ونزوئلا در حال حرکتند، گفت: کشتی‌های ایران حامل محموله‌های سوخت به سمت ونزوئلا در حال حرکت هستند و اینها رسما و قانونا تجارت قانونی و مشروع  انجام می‌دهند و هیچ مانع قانونی در مسیر این تجارت مشروع وجود ندارد. اگر آمریکایی‌ها خوششان نمی‌آید، به خودشان مربوط است. امیدوارم آمریکایی‌ها دست به کار احمقانه‌ای نزنند، چون قطعا با واکنش ایران مواجه خواهند شد.

موسوی همچنین تصریح کرد: اگر دست به حماقتی بزنند، واکنش‌های لازم را پیش بینی کردیم و خواهند دید که در کجا خواهد بود و امیدواریم چنین رخ ندهد.

* مثبت و منفی روی اروپا نمی‌توانیم حساب کنیم

به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد در پاسخ به سوالی درباره موضع اروپا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران و اظهارات اخیر جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه باید در این زمینه فکر کنیم، گفت: ما مزاحم فکر کردن آنها نمی‌شویم. ۲ سال است دارند فکر می‌کنند که چگونه با یکجانبه‌گرایی آمریکا برخورد کنند.
وی افزود: وضعیت برای همه از جمله اروپایی‌ها و اعضای دائم شورای امنیت مشخص است. کماکان منتقد بی عملی اروپایی‌ها در این زمینه هستیم. ضمن اینکه در موارد گذشته که به گفتاردرمانی اکتفا کرده بودند این مورد جدید هم در همان راستاست. مثبت یا منفی روی اروپا نمی‌توانیم حساب کنیم. کار خودمان را انجام می‌دهیم و به پیش می‌بریم امیدواریم اروپایی‌ها قدری بجنبند و از حیثیت تاریخی خود دفاع کنند.

موسوی با بیان اینکه این کشورها در حال حاضر زیر فشار یک رژیم قلدر قرار گرفته‌اند که از آنها می‌خواهد قطعنامه شورای امنیت را نقض کند،‌ اظهار داشت: اینها جز حرف کار دیگری صورت ندادند و هرگونه همراهی با این قلدر و کشورهایی که سکوت می‌کنند، دودش به چشم آنها خواهد رفت.

*روند آستانه کارساز است

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره برگزاری نشست مجازی بروکسل در تاریخ دهم تیرماه با محوریت سوریه که از وزرای خارجه اتحادیه اروپا و روسیه و ترکیه برای حضور در این نشست دعوت به عمل آمده و اینکه آیا از ایران هم با توجه به حضورش در روند آستانه دعوتی برای شرکت در این نشست شده است؟ گفت که ایران، سوریه و ترکیه مکانیسم خاص خود را در مورد سوریه دارند. بحث‌هایی بود که برخی کشورها به روند اضافه شوند، ولی در نهایت تصمیم گرفته شد همین سه کشور اصلی باشند.

وی با بیان اینکه هر اقدام خیرخواهانه که با حسن نیت بخواهد صورت بگیرد که به راه‌حل سیاسی منجر شود و از خونریزی جلوگیری کند نفی نمی‌کنیم، اظهار داشت: ولی معتقدیم روند آستانه مهمترین سازوکار می‌دانیم و معتقدیم این روند نتیجه خواهد داد و سوریه از لوث حضور تروریست‌ها پاک خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه با ذکر این نکته که اطلاعی ندارم که دعوتی از ما به عمل آمده باشد،‌ عنوان کرد: سعی می‌کنیم در روندهایی که خودمان حضور داریم و بنیانگذار آن هستیم حضور یابیم.

*قانون مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت

موسوی درباره تصویب قانون مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت در مجلس شورای اسلامی گفت: همکاران ما در کمیسیون امنیت ملی حضور داشتند و جزییات این بحث‌ها شد و نقطه نظرات وزارت خارجه به نمایندگان مجلس منتقل شد. منتظر می‌مانیم که سرنوشت این طرح به کجا می‌کشد، قطعا وزارت خارجه به عنوان مجری قوانین اگر تبدیل به قانون‌ شود آن را اجرا می‌کند. وزارت خارجه همواره در این زمینه پیشگام بوده و طرح‌ها و ابتکارات خود را علنی کرده است و مسئله فلسطین و سرنوشت مردم فلسطین و قدس شریف همواره اولویت وزارت خارجه بوده است. طرح ایران برای حل و فصل مسئله فلسطین و برگزاری همه پرسی در سرزمین‌های اشغالی با حضور ساکنان اصلی آن مورد پیگیری جدی و در دستورکار وزارت خارجه بوده و خواهد بود.

*ایران چه با میانجی و چه بی‌میانجی آماده گفت‌وگو و رفع سوءتفاهمات با عربستان سعودی است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره خبر منتشر شده مبنی بر درخواست محمدبن سلمان از الکاظمی برای میانجی‌گری بین تهران و ریاض عنوان کرد: مشخصا چیزی دریافت نکردیم ولی آنچه شنیدیم خبرهای رسانه‌ای بود که ایشان (محمد بن سلمان) خواستار شده بود که در منطقه قدری فضا بهتر شود.

وی افزود: قبلا اعلام کردیم که ایران چه با میانجی و چه بی‌میانجی آماده گفت‌وگو و رفع سوءتفاهمات با عربستان سعودی است. منطقه نیازمند است به این سمت برود و اگر به این سمت بروند و این تصمیم را بگیرند آغوش جمهوری اسلامی ایران باز است.

*عده‌ای به دنبال به هم زدن روابط خوب ایران و افغانستان هستند

موسوی بار دیگر درباره اتفاق رخ داده در مرز ایران و افغانستان گفت: اتفاقی که رخ داد هم دردناک بود و هم ابعادش برای ما روشن نبود. همان لحظات اول که این اخبار منتشر شد تماس‌های اولیه را با نهادهای ذیربط به ویژه مرزبانی ایران داشتیم که رد کردند. با توجه به اهمیت افغانستان و رفاقت با این دولت و ملت اکتفا نکردیم و سعی کردیم بیشتر بررسی و جستجو کنیم و از نهادهای مختلف استعلام بگیریم تا موضوع برای ما روشن شود، بعد از روشن شدن موضوع قاطعانه موضوع را رد کردیم که شاهد بودید.

وی با بیان اینکه روابط خوب ایران و افغانستان دشمنانی دارد،‌ اظهار داشت: عده‌ای به دنبال به هم زدن روابط خوب ایران و افغانستان هستند که لازم بود با طمانینه و آرامش همه جوانب را بررسی کنیم. طبیعی بود در اثنای بررسی ما آنها به مسموم سازی و سمپاشی فضا ادامه دهند، ولی بعد از اقدامات انجام شده و روشنگری‌ها، مشخص شد دستشان خالی بوده و باید اعتراف کنند که در این زمینه شکست خوردند.

موسوی افزود: ایران طبق قوانین و توافقات آماده است اگر برای کسی سوءتفاهم وجود دارد رفع کند.

*ما و دیگران در جایگاهی نیستیم که برای ملت سوریه تصمیم بگیریم

سخنگوی وزارت خارجه خبر منتشر شده مبنی بر تصمیم‌گیری ایران و روسیه درباره آینده حکومت سوریه ضمن رد این خبر گفت: روابط ما با سوریه کاملا نزدیک، دوستانه و استراتژیک است و ما و هر کشور دیگری در جایگاهی نیستیم که برای دولت و ملت سوریه تصمیم بگیریم. این دولت و ملت سوریه هستند که برای خودشان حاکمیت مستقل دارند و این ملت سوریه است که تصمیم می‌گیرد چه کسانی در آنجا حاکمیت داشته باشند.

موسوی تصریح کرد: من این خبرسازی‌ها را تکذیب می‌کنم، نه ما و نه روسیه دنبال چنین هدفی نبوده‌ایم.

وی همچنین  در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات سفیر سوئیس در تهران مبنی بر اینکه دارایی‌های بلوکه شده ایران در کانال سوئیس جریان دارد، گفت:اگر آمریکایی‌ها که ادعا دارند کالاهای بشردوستانه و غذا و دارو جزو تحریم نیست باید اجازه دهند کانال سوئیس فعال‌تر و منابع ما از جاهای مختلف وارد این کانال شود. حق ماست که این منابع مورد استفاده قرار گیرند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی گفت: نمی‌دانم دولت کره جنوبی توانسته مجوزی از آمریکا دریافت کند یا نه؟ پول‌های ملت ایران در کره جنوبی هست و بهانه‌هایی مثل تحریم و ممانعت آمریکا برای ما قابل قبول نیست و می‌خواهیم پول‌های ما وارد کشور شود.

موسوی همچنین گفت که تلاش ایران برای افزایش مراودات تجاری با کشورها در جریان است و امیدواریم آمریکا از ایجاد مانع در مسیر مناسبات تجارت آزاد دست بردارد.

*کشورهای منطقه دوستی بهتر از ایران در منطقه نخواهند داشت

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی کشورهای نزدیک با آمریکا از همراهی با آمریکا ناامید شده‌اند و آیا این کشورها پالس‌هایی برای ایران فرستاده‌اند؟ گفت: امیدواریم تغییر رویکرد رخ دهد چون کشورهای منطقه اگر اراده کنند دوستی بهتر از ایران در منطقه نخواهند داشت.

این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: همواره تاکید کردیم اینجا منطقه مشترک ماست و سرنوشت مشترک ما در این منطقه است و مایل نیستیم این سوء تفاهمات مزمن شده و ادامه یابد و هر چه زودتر در هر قالبی که طرفین تشخیص دهند، آماده هستیم این گفت‌وگوها را برای رفع سوء تفاهمات را برگزار کنیم.

وی گفت: هیچ خیری در رابطه با آمریکا برای کشورها نبوده، جز تنش آفرینی و بی ثبات سازی و فروختن اجناس بنجل و دوشیدن این کشورها. منطقه ما نیازمند آرامش است و آرامش هم توسط اعضای منطقه به دست می‌آید و امیدواریم چنین اتفاقی رخ دهد.

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای این نشست ضمن آرزوی قبولی طاعات در ماه مبارک رمضان پشاپیش عید سعید فطر را تبریک گفت و با اشاره به روز روابط عمومی و ارتباطات و با بیان اینکه پایه اصلی آن شما خبرنگاران هستید، این روز را نیز تبریک گفت.