عدالت آموزشی در جامعه ما نیست

عبدالرضا عزیزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در برنامه پرسشگر اظهار کرد: یکی از راهبردهای اصلی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، عدالت آموزشی است که متاسفانه باید گفت عدالت آموزشی در جامعه ما نیست.

وی ادامه داد: در یک روستای دورافتاده سرباز معلمی به 15 دانش‌آموز درس می‌دهد اما در تهران یک معلم فوق لیسانس با 20 سال سابقه تدریس می‌کند و این عدالت در کیفیت آموزش وجود ندارد.

عزیزی افزود: در دهه 70 به این نتیجه رسیدند فقط عدالت در بخش دولتی نیست و باید بخش خصوصی هم فعال باشد ولی خب این اختلاف طبقانی خودش در تضاد با عدالت آموزشی است؛ اختلاف طبقاتی باعث بی عدالتی آموزشی هم می‌شود و آنها که دارا هستند، امکانات بیشتری دارند و آموزش بهتری می‌گیرند.

وی گفت: در بخش نیروی انسانی باید عدالت توزیعی، عدالت رویه و عدالت کیفی داشته باشیم؛ پزشکان هر چه از مرکز دور می‌شوند، دریافتی‌شان بیشتر می‌شود ولی برای معلمان اینگونه نیست؛ معلم باید در دورترین نقاط بیشترین دریافتی را داشته باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به طرح تحول سلامت گفت: در طرح تحول وزیرش باهوش بود و دولت و مجلس را قانع کرد و انصافا برای مردم هم خیلی مزایای خوبی داشت؛ حوزه آموزش و پرورش هم اگر بالاتر از سلامت نباشد به همان اندازه اهمیت دارد.