زنان بیشتر تحرک دارند یا مردان؟

مسعود قاسمی عضو شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر کشور گفت: براساس نتایج یک تحقیق، ۴۲ درصد زنان ایرانی بسیار کمتر از حداقل میزان لازم یعنی ۱۵۰ دقیقه در هفته تحرک فیزیکی دارند که این مسئله باعث افزایش توده بدنی، چاقی و اضافه وزن، بروز دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطانهای شایع در زنان می‌شود.

سیر صعودی روند چاقی در بین ایرانی‌ها

وی با ابراز نگرانی از روند رو به رشد چاقی و اضافه وزن در زنان و کودکان ایرانی به علت نداشتن تحرک فیزیکی و مصرف غذاهای پرکالری بیان کرد: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی از سال ۲۰۰۰ تاکنون روند چاقی و اضافه وزن در ایران سیر صعودی داشته و در سنین بالای ۱۸ سال در سال ۲۰۱۸ چاقی در بین مردان ۱۵ تا ۲۵ درصد و در زنان ایرانی بالای ۲۵ درصد اعلام شده است.

عضو شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر کشور تاکید کرد: تعریف چاقی و اضافه وزن متفاوت است و در صورتی که آمار افراد دارای اضافه وزن غیرطبیعی نیز به این آمار اضافه شود، آماری بسیار نگران کننده است.

 قاسمی افزود:  بی تحرکی، چاقی و اضافه وزن را مادر همه بیماریهای غیرواگیر همچون دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطان‌هاست .

وی ادامه داد: فرهنگ ورزش را باید از همان ابتدای کودکی در بین کودکان نهادینه کرد و همه مردم کشور به خصوص زنان حداقل روزی نیم ساعت و ۲ ساعت و نیم در هفته می بایست فعالیت فیزیکی مستمر داشته باشند.