عصر آرام شورای شهر تهران

اعضای شورای شهر تهران در ادامه جلسه نوبت عصر خود به بررسی تبصره‌های ۱۹، ۲۰، ۲۱، ۲۲ و ۲۳ لایحه بودجه ۹۸ شهرداری پرداختند.

در این حلسه تبصره ۱۹ بدون تغییر تصویب شد.

در تبصره ۲۰ بند ب. به شهرداری تهران اجازه داده شده بود تا مابه التفاوت سود بانکی تا سقف ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی مسکن به ساکنین بافت‌های فرسوده بابت نوسازی بافت‌های مذکور را با اولویت تجمیع پلاک‌های ریزدانه و بازگشایی معابر تا سقف ۹ درصد از سود تسهیلات اخذ شده از محل ردیف اعتباری با عنوان "کمک فنی واعتباری، پرداخت مابه التفاوت مسکن در بافت فرسوده حداکثر تا سقف ۹ درصد با اولویت بازگشایی معابر " تأمین و براساس دستورالعمل اجرایی آن که توسط شهردار تهران ابلاغ می‌شود پرداخت کند.

زهرا نژاد بهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران پیشنهاد داد تا یازده میلیارد تومان از بودجه در اختیار شهردار به ۲۵ میلیارد تومان که در بند ب. به آن اشاره شده است اضافه شود که این پیشنهاد با رأی موافق اعضای شورای شهر تصویب شد. پس از تصویب تبصره ۲۰، تبصره ۲۱ بدون تغییر به تصویب رسید.
در جریان بررسی تبصره ۲۲ حسن خلیل آبادی عضو کمیسیون فرهنگی واجتماعی شورای شهر تهران پیشنهاد داد که عبارت ری و تجریش به عنوان "تهران" در این تبصره اضافه شود که این پیشنهاد هم رأی آورد.

در جریان بررسی تبصره ۲۳ حجت نظری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران پیشنهاد حذف بند شش را مطرح کرد.

براساس این بند شهردار می‌تواند در جهت اهتمام به حفظ و تقویت مهارت، قابلیت‌های شغلی (حرفه آموزی) از طریق جلب همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های ذیربط از قبیل: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و بخش تعاون وزارت کار، تعاون و تأمین اجتماعی بستر لازم برای توسعه شغلی کارکنان منفک شده را فراهم آورد.

حجت نظری با تاکید بر حذف این بند گفت: اگر شهرداری این افراد را تعدیل می‌کند چرا آنان به آموزش فنی و حرفه‌ای می‌فرستد.

در این صورت این افراد تصور می‌کنند پس از آموزش قرار است به شهرداری باز گردند. ضمن اینکه این کار برای شهرداری هزینه مازاد هم دارد.
پیشنهاد حجت نظری با ۱۱ موافق و ۶ مخالف به تصویب رسید و بند ۶ از تبصره ۲۳ حذف شد.

همچنین نظری در تبصره ۲۳ شهرداری تهران موظف شده بود مراتب و مراحل اجرایی موارد یاد شده در این تبصره را طی دستورالعملی حداکثر تا پایان خردادماه تهیه و و پس از تأیید کمیسیون برنامه و بودجه برای اجرا به واحد‌های اجرایی ابلاغ کند.

حجت نظری پیشنهاد داد: به جای "تأیید کمیسیون برنامه و بودجه "، در این بند "تأیید در صحن شورا " مطرح شود.

در ادامه مجدداً حجت نظری پیشنهاد حذف بند ۸ از تبصره ۲۳ را مطرح کرد در این بند شهرداری تهران مکلف شده بود تا نسبت به بازطراحی کلان ساختار سازمانی در سطح ستاد، مناطق، نواحی؛ واحدها، سازمان‌ها و شرکت‌ها و کاهش و حذف واحدها، عناوین شغلی و پست‌های سازمانی غیر ضروری حداقل در حد ۱۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۷ اقدام کنند.

نظری در خصوص این بند گفت: شهرداری در مصوبه دیگری مکلف شده تا ظرف سه ماه برای اصلاح ساختار لایحه بیاورد و اگر دوباره تکلیفی را برای شهرداری مشخص کنیم، دچار سردرگمی می‌شود.

بهاره آروین عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در مخالفت با این پیشنهاد گفت: این تبصره سال گذشته هم عیناً در بودجه سال ۹۷ مطرح شده بود و اتفاقاً سنجش پذیر و روشن است در این بند مقرر شده واحد‌های سازمانی حداقل ده درصد نسبت به سال ۹۷ کاهش یابند و این چابک سازی تدریجی شهرداری به صورت سنواتی است، طرحی که آقای نظری به آن اشاره کردند، یک اقدام تحولی بود و این دو بایکدیگر هم پوشانی ندارند.

در نهایت این پیشنهاد حجت نظری هم رأی آورد.