توضیح ظریف درباره تصمیم مهم ایران؛ امروز نوبت دنیاست

وزیر خارجه گفت که اقدام ایران خارج از برجام و به معنای خروج از آن نیست و فرصت 60 روزه‌ای به اعضای باقیمانده ارائه می‌کند که بتوانند با تامین حقوق ایران در برجام، این توافق را به حالت اولیه برگردانند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به منظور انجام سفری دوجانبه و در راستای رایزنی‌های مستمر بین ایران و روسیه در مسکو حضور دارد، امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران درباره تصمیم جدید ایران برای توقف برخی تعهدات برجامی گفت: آخرین اقدام ایالات متحده آمریکا در روز چهارم ماه می 2019 در واقع اجرای برجام را غیرممکن کرده و تلاش کرده فعالیت‌های هسته‌ای که در چارچوب برجام انجام می‌شده را با تهدید، فشار و قلدری مانع از آن شود.

بیشتر بخوانید:

شورای عالی امنیت ملی درباره توقف برخی تعهدات برجامی ایران بیانیه صادر کرد

اولتیماتوم قاطعانه ایران به کشور های عضو برجام/ نامه روحانی به سران ۱+۴

 

وی افزود: این اقدام ایران یک فرصت 60 روزه به اعضای باقیمانده برجام ارائه می‌کند که بتوانند با تامین حقوق ایران در برجام، این توافق را به حالت اولیه برگردانند.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اقدام ایران، خارج از برجام و به معنای خروج از برجام نیست. بلکه اقدام ما بر خلاف اقدام آمریکا که نقض برجام و قطعنامه 2231 است، در چارچوب برجام است. 

نگاه ما به همه کشورهای عضو 1+4 یکسان نیست

وزیر خارجه کشورمان اضافه کرد: ایران در طول یک سال گذشته با نشان دادن صبر راهبردی در برابر تلاش‌های آمریکا برای نابود کردن برجام نشان داده که همواره به تعهدات بین‌المللی خود پایبند است. آمریکا نه تنها در طول یک سال گذشته خودش ناقض قطعنامه شورای امنیت و برجام بوده، بلکه تلاش کرده کشورهای دیگر دنیا را با فشار، قلدری و زورگویی وادار به نقض برجام و مهمتر از آن نقض قطعنامه شورای امنیت کند.

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: ایران به جهان نشان داده است که به تعهدات خود پایبند است و امروز نوبت دنیاست که به تعهدات خود در قبال ایران عمل کند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین امروز (چهارشنبه) در دیدار با سرگئی لاوروف همتای روس خود و در جمع خبرنگاران ضمن قدردانی از مهمان نوازی گرم طرف روس و ابراز خرسندی از اینکه برای بیستمین بار لاوروف را در مسکو می‌بیند، گفت:در ابتدا مایلم مراتب تسلیت دولت و ملت ایران را برای حادثه آتش گرفتن هواپیما خدمت شما اعلام کنم.

وی افزود: یک سال قبل در چنین روزی آمریکا رسما از برجام خارج شد و قطعنامه 2231 را نقض کرد و نه تنها خودش این کار را کرد، بلکه مانع شد دیگران هم قطعنامه را رعایت کنند. ما براساس درخواستی که از دوستان روس و سایر شرکا در 1+4 شنیدیم، صبر کردیم. 

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: لازم است یک نکته را تأکید کنم، 1+4 از دید ما یک مجموعه است ولذا ما یک نامه مشابه به سران هر پنج کشور از طرف رئیس جمهور ایران نوشتیم، ولی این به معنای این نیست که نگاه ما به کشورهای عضو 1+4 یکسان است.

روسیه را یک شریک درازمدت می‌بینیم

ظریف با بیان اینکه ما روسیه و چین و به ویژه روسیه را به عنوان یک شریک درازمدت می‌بینیم که روابط آن با ما در قالب روابط دوجانبه و بین‌المللی کاملا متفاوت است، عنوان کرد: به همین دلیل من نامه آقای روحانی به آقای پوتین را شخصا آوردم که اینجا تقدیم کنم.

وزیر خارجه بیان کرد: ما یک سال صبر کردیم، دوستان ما در روسیه و چین روابط خوبی را با ما حفظ کردند، گرچه در برخی موارد آنچه نبود که توقع داشتیم، ولی روسیه روابط بسیار خوبی با ما داشته و همکاری‌ها گسترش یافته است.

ظریف یادآور شد: ولی سایر اعضای برجام (فرانسه، آلمان، انگلیس و اتحادیه اروپا) به هیچ یک از تعهداتشان عمل نکردند. بیانیه‌های خوبی صادر شد، ولی اقدامی صورت نگرفت.

وی با بیان اینکه روز چهارم می آمریکا تحریم‌های جدیدی را وارد کرد که امکان اجرای برخی مفاد برجام را کاملا منتفی می‌کرد، اظهارد اشت: اقدامی که امروز صورت دادیم در چارچوب برجام است و خارج از برجام نیست.

لاوروف: خروج آمریکا از برجام اوضاع را متشنج کرده است

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه هم امروز (چهارشنبه) تأکید کرد، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران اوضاع را متشنج کرده است.

وی در دیدار با «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران که به مسکو رفته است، گفت: «اوضاع پیرامون برجام به دلیل خروج آمریکا از این توافق متشنج‌تر شده است. این توافق به تأیید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بود».

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: «ما برای پایبندی جمهوری اسلامی ایران به برجام و تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل -همانطور که در بیانیه امروز ایران نیز تأکید شده بود - ارزش بالایی قائلیم».

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه افزود: «ما امروز نامه رئیس‌جمهور ایران را دریافت کردیم. این سند مورد بررسی بسیار دقیق قرار خواهد گرفت و صحبت امروز فرصت بسیار خوبی برای تبادل آراء درباره این موضوع و این سند خواهد بود».

وی همچنین گفت: «البته سفر امروز برای تبادل نظر و مرور روابط دوجانبه و ارتباطات در زمینه امور اقتصادی و فرهنگی و دیگر حوزه‌های همکاری‌های دوجانبه فرصت خوبی خواهد بود. البته امروز درباره تحولات سوریه و هماهنگی‌ها میان دو کشور در چارچوب آستانه نیز گفت‌وگو خواهیم کرد».