در همه نظرسنجی‌ها رضایت مردم از عملکرد دولت در قبال کرونا افزایش یافت

در جریان حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در وزارت کشور و نشست با معاونین و مدیران ارشد وزارت کشور که استانداران سراسر کشور نیز به صورت ویدئو کنفرانس در آن شرکت کردند، گزارشی از حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، زنان، عمرانی، توسعه ای، مدیریت بحران و سیاسی ارائه شد.

اخبار سیاسی- در ابتدای این نشست که عصر ۱۸ تیرماه در محل سالن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد، دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای، رستم‌وندی رئیس سازمان امور اجتماعی، نظری مشاور امور زنان و خانواده، جمالی‌نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی، ناصریان معاون توسعه مدیریت و منابع و عرف معاون سیاسی وزارت کشور به ارائه گزارش از عملکرد بخش‌های مختلف حوزه‌های ماموریتی وزارت کشور پرداختند.

در این نشست همچنین عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با تشریح گستردگی ماموریت‌های وزارت کشور و تلاش‌های فوق‌العاده مجموعه مدیران و کارکنان صف و ستاد وزارت کشور، از این مجموعه تقدیر و تشکر کرد و برنامه‌های پیش روی وزارت کشور را مورد تبادل نظر قرار داد.

در پایان نشست امروز وزارت کشور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ضمن تقدیر از تلاش های وزیر کشور، استانداران، مدیران و کارکنان وزارت کشور، توصیه های مهمی را خطاب به استانداران در روند پیش رو مطرح کرد.

معاون اول رئیس جمهور با توصیف رحمانی فضلی وزیر کشور به عنوان یک مدیر به تمام معنا، مسئولیت پذیر، توانا، خوش فکر، بابرنامه و با انگیزه، گفت: رحمانی فضلی حس مسئولیت پذیری بالایی دارد. وزیر کشور در بسیاری از مسائلی که به صورت مستقیم مسئولیتی در قبال آنها نداشت، ورود کرد و خدمات زیادی انجام داد.

وی افزود: در موضوعاتی که ممکن است، برخی فکر کنند در وزارت کشور کمرنگ است، خصوصا در موضوعاتی که دفاع از حقوق اساسی ملت است، من شهادت می دهم که آقای رحمانی فضلی ایستادگی کرده و هرچه در توان داشته، گذاشته است.

جهانگیری با بیان اینکه وزارت کشور در هفت سال گذشته کارنامه بسیار خوبی دارد، افزود: امیدوارم به فضل الهی در سال پایانی دولت، وزارت کشور و استانداران همت کنند تا این کارنامه همچنان درخشان باشد.

همچنین بنا بر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری معاون اول رئیس جمهور در این نشست تاکید کرد: پیشنیاز عبور از شرایط کنونی، حرکت در مسیر جلب رضایت و مشارکت مردم،‌ ایجاد همبستگی و تقویت امید مردم به آینده است. هر چه نخبگان و گروه های اجتماعی و عموم شهروندان در این مسیر فعال تر باشند بهتر می توان از تنگناهای پیش رو عبور کرد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه باید حس دولت داری در میان مردم تقویت شود، گفت: در مسئله کرونا مردم احساس بی پناهی نکردند زیرا دولت را تمام قد در کنار خود برای مواجهه با بحران دیدند،‌ به همین دلیل در همه نظرسنجی ها میزان رضایتمندی مردم از عملکرد دولت در موضوع مقابله با بیماری کرونا افزایش یافت. بنابر این هر چه حس دولت داری در مردم تقویت شود، مصلحت کشور بیشتر تامین خواهد شد.

وی با اشاره به برخی چالش ها و ابرچالش های پیش روی کشور نظیر مسئله محیط زیست،‌ کم آبی،‌کسری بودجه و یا اتکای بودجه به درآمدهای نفتی،‌ گفت: برخی از این چالش ها ریشه تاریخی دارد و تبدیل به بیماری مزمنی شده است که همزمان با بروز پدیده های جدیدی نظیر کرونا خود را به شکل جدی تری نشان می دهد که ضرورت دارد برنامه ریزی اصولی تری برای حل این چالش ها انجام شود.

جهانگیری ادامه داد: در حال حاضر بدلیل تحریم فروش نفت، اتکای بودجه کشور به درآمدهای نفتی اجباراً بسیار کم شده است اما معنای این کاهش اتکا به درآمدهای نفتی این نیست که ما توانسته ایم اقتصاد کشور را از نفت جدا کنیم بلکه این موضوع وقتی تحقق می یابد که اقتصاد کشور بتواند بدون درآمدهای نفتی در مسیر توسعه حرکت کند و مردم ایران از رفاه برخوردار شده و رضایتمندی آنها را حاصل کند.

معاون اول رییس جمهور افزود: شرایط امروز اقتصادی کشور سخت است و زندگی مردم را دچار مشکل کرده است. تحریم ها حتماً باعث شده تا مردم فشار مضاعفی را به خاطر کاهش قدرت خرید تحمل کنند. البته دولت تمام تلاش خود را برای کاستن از نگرانی های مردم در حوزه معیشت بکار بسته است.

وی با اشاره به روند افزایشی مجدد بیماری کرونا در سطح کشور و تفویض اختیارات به استانداران برای مقابله با این مسئله از تلاش های کادر درمانی و همراهی مردم با برنامه های دولت در این زمینه قدردانی کرد و اظهار داشت: مطمئن هستم امروز که دغدغه ها نسبت به افزایش مبتلایان به کرونا افزایش یافته، حتماً می توانیم‌ با همراهی بیشتر مردم با دولت و کادر پزشکی و درمانی کشور این مرحله را نیز کنترل و از آن عبور کنیم تا مسئله جدی پیش نیاید.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت و جایگاه وزارت کشور و مسئولیت خطیری که این وزارتخانه در ابعاد مختلف اداره کشور بر عهده دارد،‌ گفت: باور من این است که اگر وزارت کشور به معنای ستاد،‌ استانداران،‌ فرمانداران، بخشداران و دهیاران تصمیم بگیرند چرخ کشور با قدرت حرکت کند، قطعاً‌ کشور به سمت توسعه پیش خواهد رفت و شاهد رونق اقتصاد کشور خواهیم بود.

معاون اول رییس جمهور از وزیر کشور به عنوان مدیری مسئولیت پذیر، با برنامه و پر انگیزه یاد کرد و گفت: این وزارتخانه در حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله و یا مسائل مربوط به موسسات مالی با مسئولیت پذیری وارد میدان شد و کارنامه خوبی در 7 سال گذشته به جا گذاشت و امیدوارم در سال پایانی دولت نیز با همت مضاعف در خدمت مردم فعالیت کند.

وی با بیان اینکه وزیر کشور در حوزه دفاع از حقوق اساسی ملت ایستادگی ها و پافشاری های متعددی در سالهای گذشته انجام داده است، گفت: وزارت کشور مسئول پیشبرد توسعه سیاسی در ایران است و احزاب، نهادهای مدنی و سمن ها انتظار دارند این وزارتخانه به دنبال اعطای مجوز به آنها پیگیر مسائلشان باشد تا در مسیر فعالیت آنها در چارچوب قانون خللی ایجاد نشود.

جهانگیری گفت: وزارت کشور مسئول تامین امنیت کشور است،‌ کشوری که دراطراف آن حوادث و رخدادهایی به وقوع پیوست که بیشتر آنها با هدف ایجاد ناامنی در ایران شکل گرفت. از ظهور و بروز القاعده و داعش که ما می دانیم با پول کجا و با چه برنامه ای ایجاد شدند اما به فضل الهی امروز ایران اسلامی در منطقه جزو امن ترین کشورها است و ما قدرت دفاع از ملت خود را در هر شرایطی داریم. البته ممکن است برخی اتفاقات نیز در گوشه و کنار کشور رخ داده باشد که‌ چنین حوادثی در کشورهای پیشرفته هم بعضاً‌ بیشتر اتفاق افتاده و کسی هم نمی گوید که در آنجا ناامنی وجود دارد.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: باید از امنیت کشور حفاظت شود. خوشبختانه همانطور که وزیر کشور در گزارش خود عنوان کرد در جهت گیری وزارتخانه اولویت اصلی همچنان امنیت است که باید در این باره بیش از پیش تلاش کرد.

وی سپس به موضوع مقابله با مقابله با آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: دولت در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی موفق عمل کرد. در وهله اول موضوع آسیب های اجتماعی به مسئله نخست کشور تبدیل شد و رهبر معظم انقلاب جلسات متوالی چند ساعته با حضور سران قوا و مسئولان دستگاه ها برگزار کردند.

جهانگیری ادامه داد: بروز آسیب های اجتماعی، خانواده ها را دچار ‌نگرانی و دغدغه می کند که باید از وقوع آن پیشگیری کرد. خوشبختانه تصمیمات خوبی در جلساتی که رهبر معظم انقلاب حضور داشتند گرفته شد و در شورای انقلاب فرهنگی نیز با حضور وزیر کشور تصمیمات مناسبی اتخاذ شد.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر ضرورت رصد و سنجش توأمان آسیب های اجتماعی و وضعیت سرمایه اجتماعی کشور‌ خاطر نشان کرد: سنجش توأمان آسیب های اجتماعی و وضعیت سرمایه اجتماعی بطور مکرر کار مهم و ضروری است و گزارش های کارشناسی شده به همراه راهکارهای عملیاتی در این خصوص می تواند در تصمیم گیری ها و سیاستگذاری راهگشا و تاثیرگذار باشد.