قول نمایندگان مجلس برای پیگیری وضعیت شهرداران

مجید فراهانی در مورد جلسه امشب (یکشنبه) اعضای شورای اسلامی شهر تهران با مجمع نمایندگان تهران در مجلس، که در ساختمان شورای شهر تهران برگزار شد، گفت: در جلسه امشب دو موضوع "سرانجام قانون ارزش افزوده" و "قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان" در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان این‌که در مورد قانون ارزش افزوده گزارشی تخصصی ارائه شد، گفت: این لایحه در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال بررسی است و اعضای شورای شهر به‌خصوص الویری رئیس شورای عالی استان‌ها از این لایحه و تغییرات آن اعلام خطر کردند چراکه سبب تشریفاتی شدن شورا‌ها می‌شود.

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان این‌که در این لایحه عوارض به قانون تبدیل شده است و اختیار تعیین عوارض از شورا‌ها گرفته و مالیات نیز به خزانه دولت ریخته می‌شود، گفت: اساساً با این قانون یکی از اصلی‌ترین اختیارات شورا‌ها گرفته می‌شود و شورا‌ها فلج می‌شوند.

وی افزود: قرار شد در جلسه هفته آینده کمیسیون اقتصادی مجلس، نمایندگان شورای اسلامی شهر تهران و شورای عالی استان‌ها حاضر شوند و به بیان دغدغه‌های خود بپردازند.

فراهانی با بیان این‌که در مورد قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان و شمول و عدم شمول شدن شهرداران نیز صحبت شد، گفت: دکتر جنیدی معاون حقوقی ریاست‌جمهوری نظر رسمی خود را در مورد وضعیت شهرداران در قانون جدید در قالب نامه‌ای به وزارت کشور و رونوشت آن را به مجلس ارائه کرده که بر اساس آن شهرداران از جمله شهردار تهران نیز مشمول قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان می‌شوند.

وی افزود: اعضای شورا استدلال‌های حقوقی خود را نیز مطرح کرده و عنوان داشتند که اساساً تغییر مدیریت به ضرر منافع تهران است و این در حالی است که شهردار تهران تازه به مسائل مسلط شده و پروژه‌ها و ... نیز فعال شده است و این تغییرات مکرر که شورا نقشی در آن ندارد، ضربات زیادی به تهران وارد می‌کند و اعضا استدلال‌های حقوقی خود را مبنی‌بر این‌که شهرداران جزء این قانون نیستند، بیان کردند.

وی با بیان این‌که نمایندگان مجلس نیز عنوان کردند که این جلسه دیر برگزار شده و ای‌کاش دو ماه قبل استدلال‌ها بیان می‌شد، گفت: آن‌ها اعلام کردند که تنها راه، ارائه طرحی دوفوریتی به مجلس است که این پروسه نیز بسیار سخت خواهد بود، اما قول دادند که همه توان خود را به کار ببندند؛ هرچند که چند تن از نمایندگان مجلس نیز اشاره کردند که این قانون یک تحول مدیریتی در کشور ایجاد می‌کند و هزینه‌های خاص خود را دارد و عنوان کردند که برای استفساریه و استثنائات متعدد باید فکری کرد چراکه سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، صداوسیما و... نیز شرایط مشابهی دارند و بهتر است این قانون ولو این‌که تبعاتی داشته باشد، اجراء شود.

رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که نمایندگان مجلس قول دادند که تمام تلاش خود را به کار ببندند تا با استفاده از راهکار‌های قانونی موجب حفظ ثبات مدیریت در تهران شوند، گفت: وزیر کشور بنا دارد که استفساریه به مجلس بدهد و نمایندگان مجلس عنوان کردند که بهتر است استفساریه شامل حال همه شهرداران کلان‌شهر‌ها و نه فقط شهردار تهران باشد، تا شاهد تبعیض نباشیم.