تأثیر منفی تصمیمات متناقض دولت بر بازار بورس

بازار سرمایه در چند روز گذشته شاهد افت شاخص از یک سود و کاهش حجم معاملات از سوی دیگر بوده است. این در حالی است که شاخص بورس و اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز نیز به روند نزولی خود ادامه داد و با 599 واحد افت به پله 96 هزار و 28 واحدی رسید.
حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه در این زمینه اظهار داشت: «معمولا پیش‌بینی بازار سرمایه بر اساس اتفاق یا اتفاقاتی است که قرار است در آینده رخ دهند. اصول ارزش‌گذاری در بورس بر اساس تنزیل عایدات آتی شرکت‌هاست و با توجه به تداوم فعالیت شرکت‌ها این ارزش‌گذاری صورت می‌گیرد. بنابراین همه اتفاقاتی که در آینده به وقوع می‌پیوندد روی بازار سهام تاثیر خواهد گذاشت.» میرمعینی گفت: فعالان بازار خیلی با دید بلندمدت به خرید و فروش سهم اقدام نمی‌کنند و به نوعی سیاست صبر و انتظار را در پیش گرفته‌اند.
وی افزود: «یک سری عوامل اقتصادی نیز بر تصمیم‌گیری فعالان بازار تاثیرگذار است از جمله بحث صندوق‌های بازنشستگی و تأمین اجتماعی و نیز نحوه سیاستگذاری نرخ سود بانکی که معلوم نیست در آینده به چه سمت و سویی خواهد رفت. ما شاهد بودیم که در طول سال جاری، دولت دو تصمیم متفاوت و متناقض درباره سود بانکی اتخاذ کرد. در ابتدا سود بانکی را به 15 درصد کاهش داد ولی در اواخر سال، اوراق سپرده ریالی با نرخ 20 درصد منتشر کرد و اکنون نیز زمزمه‌هایی مبنی بر انتشار اوراق خزانه با نرخ 23 درصد وجود دارد. خب این عوامل بر بازار سرمایه و انتظارات فعالان بازار تأثیرگذار است و باعث می‌شود که آنها تمام ریسک‌های احتمالی برای سرمایه‌گذاری را در نظر بگیرند.»