سه ضلع ساختاری مهم برای تغییر شرایط کشور

هادی بیگی نژاد ، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با «افکارنیوز» به صحبت ها و مواضع رئیس جمهور منتخب اشاره و بیان کرد: ایت الله رئیسی در این روزها مواضع شفافی را اتخاذ کرد. او به سیاست خارجی دولت سیزدهم اشاره کرد و مواضعی که اتخاذ کرد بسیار درست بود. آیت الله رئیسی درمورد برجام گفت که مذاکره را ادامه می دهیم و با آن ها صحبت و کار را پیگیری میکنیم و با قدرت نیز این کار را انجام می دهیم. اما سرنوشت کشور را به مذاکرات یا تصمیم کشورهایی که با ما دشمنی اشکار دارند، گره نمی زنیم. این بسیار صحبت درستی است.

وی افزود: سال هاست که کشور را معطل برجام کرده اند. حدودا از سال 91 درحال مذاکره با امریکا هستیم. بنابراین قرار نیست شرایط تفاوتی کند. آمریکایی ها مذاکره را صرفا برای مذاکره انجام می دهند و می خواهند اقتصاد کشور ما را معطل نگه دارند که نیز در این هدف موفق بوده اند. اما ما باید تغییر روش دهیم. یعنی مذاکرات برای ما اصلا اهمیتی نداشته باشد و در جستجوی خنثی کردن تاثیر برجام و تحریم ها باشیم.

*خنثی کردن تحریم ها و فشار آمریکا بر اقتصاد کشور شدنی است؛ مگر خودمان نتوانستیم واکسن کرونا بسازیم؟

بیگی نژاد تاکید کرد: حرفی که آیت الله رئیسی زد بسیار درست است و انجام نیز خواهد شد. مقدماتش فراهم است و با انجام آن می بینیم که امریکایی ها خودشان به برجام برمی گردند و اذعان می کنند که کم آورده اند. یک مثال می زنم؛ مگر آمریکا جلوی واردشدن واکسن کرونا را به کشور ما نگرفت؟ نتیجه اش چه شد؟

این نماینده مجلس یادآورشد: نتیجه اش این بود که محققان دست به کار شدند و چندین کارخانه و مجموعه به فرمول واکسن کرونا دست یافتند و ما به زودی یکی از صادرکنندگان واکسن خواهیم بود. این دستاورد نتیجه تلاش خودمان بوده است. در مجموعه های پتروشیمی و پالایشگاهی و نیروگاهی نیز همینطور است. بنابراین امید و امادگی داریم که کشور را به سمت خودکفایی پیش ببریم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس ابرازکرد: باید یک اقتصاد برونگرا را داشته باشیم و باید به ان توحه کنیم. صدور خدمات فنی و مهندسی، صدور کالا به خارج از کشور و همچنین بحث تهاتر و ایجاد هم پیمانی های چند جانبه با کشورها و ازسوی دیگر ساماندهی بازار داخلی برای ارتقا کیفیت و رابطه مالی درست نیز ضلع دیگر این مثلث و نکته سوم نیز برنامه ریزی و جدیت در اجرای کار است.

بیگی نژاد درانتها تاکید می کند که اگر دولت سیزدهم بتواند این سه ضلع یعنی ساختار مدیریتی، برنامه ریزی برای ارتقا کیفیت تولید داخل و برون نگری اقتصادی را انجام دهد اتفاق فوق العاده ای خواهد افتاد. من یکسال است که روی این مسئله پژوهش و تحقیق کرده ام و اگر این اتفاق رخ دهد جهش خوبی در حوزه اشتغال، تولید و خدمات رخ می دهد.