مذاکرات هسته‌ای تصمیم دولت بود نه نظام

محمدمهدی زاهدی در ارزیابی از وضعیت کنونی کشور، اظهار داشت: اکنون برای مقابله با توطئه‌های آمریکا و داعش نیاز به اتحاد و انسجام در کشور داریم تا بتوانیم ایستادگی کنیم و نباید کشور را به لحاظ سیاسی تقسیم بندی کنیم زیرا این وضعیت به مصلحت کشور نیست و ممکن است علی رغم واقعیت داشتن این تقسیم بندی‌ها، اختلاف ها در کشور افزایش یابد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط کنونی باید بر اشتراکات بیشتر توجه کنیم، بیان کرد: بحث من فراتر از اردوگاه اصولگرایی است و معتقدم در کل کشور همه تفکرات سیاسی باید متحد باشند. بعد از خروج آمریکا از برجام باید یک صدا در کشور داشته باشیم، اگر قرار بر این باشد که هر گروهی فقط حرف خود را قبول داشته باشد اختلافات تشدید شده و نمی‌توانیم مقابله جدی با توطئه‌های استکبار داشته باشیم.

خدا کند بدبینی من در مورد مذاکرات با 3 کشور اروپایی درست نباشد

زاهدی در پاسخ به این سوال که نتیجه مذاکره برجامی ایران با اروپایی‌ها چه خواهد شد؟، گفت: من به مذاکرات ایران با اروپا بدبین هستم و دلایل متعددی هم برای این بدبینی دارم ولی خدا کند بدبینی من در مورد مذاکرات با اروپایی‌ها درست نباشد اما شواهد نشان می‌دهد که منافع اروپایی‌ها با منافع آمریکا در حوزه نظامی، اقتصادی و سیاسی گره خورده است.

هیچ بانک بزرگی از اتحادیه اروپا با ایران همکاری نکرد

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با گذشت چندین سال از برجام هیچ بانک بزرگی از اتحادیه اروپا با ایران همکاری نکرده است، ادامه داد: هنوز نتوانسته‌ایم حمایت جدی بانک‌های مرکزی و بانک‌های بزرگ اروپایی را داشته باشیم، لذا پول حاصل از فروش نفت به داخل کشور نمی‌آید و در این زمینه با مشکل مواجه شده‌ایم.

سخن عراقچی در مورد عدم مشکل در دریافت ارز حاصل از فروش نفت، درست نبوده است

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه عراقچی گفته است که در زمان اجرای برجام، پول نفت بدون مشکل وارد کشور شده است، گفت: بعید می دانم آقای عراقچی چنین سخنی را بیان کرده باشد، از یک دیپلمات حرفه‌ای بیان چنین صحبتی بعید است.

وی تاکید کرد: اگر عراقچی به صراحت گفته که ما پول فروش نفت و ارز حاصل از آن را وارد کشور کرده‌ایم، یقینا سخن درستی نبوده است.

7 شرکت بزرگ اروپایی از تفاهم‌هایی که با ایران داشته‌اند، خارج می‌شوند

زاهدی در خصوص اظهارات ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا که از همه شرکت‌های اروپایی خواسته تا به تحریم‌های آمریکا توجه نداشته باشند و گفته می‌شود خط اعتباری برای شرکت‌های اروپایی که با ایران همکاری می‌کنند در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: این موضوع هم می‌تواند درست و هم می‌تواند غلط باشد، اما باید توجه داشت که در روزهای گذشته 7 شرکت بزرگ اروپایی اعلام کردند که می‌خواهند از تفاهم‌هایی که با ایران داشته‌اند، خارج شوند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرکت‌های اروپایی عمدتا در آمریکا سرمایه‌گذاری دارند و از تکنولوژی‌های آمریکا استفاده می‌کنند، بیان کرد: کشورهای اروپایی در یک رابطه تنگاتنگ اقتصادی- فناوری با آمریکایی‌ها قرار دارند.

شرکت‌های اروپایی منافع حاصل از ارتباط با ایران را فدای رابطه با آمریکا می‎‌کنند

وی افزود: منافع درازمدت شرکت‌های اروپایی ایجاب می‌کند که منافع حاصل از ارتباط با ایران را فدای رابطه با آمریکا کنند، دولت‌های اروپایی نیز نمی‌توانند خواسته‌ای را به شرکت‌های اروپایی تحمیل کنند زیرا آن‌ها زیر مجموعه بخش خصوصی هستند.

اتحادیه اروپا اراده‌ای برای دفاع از حیثیت دیپلماتیک خود در مقابل آمریکا ندارد

زاهدی با بیان اینکه از مجموع شرکت‌های اروپایی، فقط شرکت‌های متوسط و کوچک امکان همکاری با ایران را دارند و دولت‌های اروپایی به آن‌ها اعتبارات خاص داده و بانک مرکزی آن کشورها، برای همکاری با ایران به این شرکت‌ها خط اعتباری می‌دهد، ادامه داد: البته بعید می‌دانم شرکت‌های متوسط اروپایی که در بحث فناوری فعالیت می‌کنند، با ایران همکاری خود را ادامه دهند ولی امکان همکاری شرکت‌های غیر فناوری با ایران وجود دارد.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا اتحادیه اروپا و آمریکا در برجام به مشکل می‌خورند یا خیر؟، گفت: اتحادیه اروپا اراده آن را ندارد تا برای دفاع از حیثیت دیپلماتیک خود در مقابل آمریکا بایستد.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صحبت‌های مرکل که در بین کشورهای اروپایی بیش از همه از برجام دفاع می‌کند را وقتی مطالعه می‌کنیم، متوجه این موضوع می‌شویم که صدراعظم آلمان اعتقاد دارد، در مورد مسائل موشکی و حقوق نیز باید با ایران مذاکره کند، رئیس جمهور فرانسه به صراحت می‌گوید برجام نواقصی دارد و باید با ایران در مورد سایر مسائل نیز مذاکره کنیم.

شخصیت اتحادیه اروپا مستقل از آمریکا نیست

زاهدی اظهار داشت: کشورهای اروپایی هرگز این حرف را نمی زنند که ما باید از همین برجام حمایت کنیم و با ایران در هیچ موضوع دیگری مذاکره نمی‌کنیم یا اعلام نمی‌کنند که نیاز به بحث درباره برجام با ایران نیست. اینطور نیست که اتحادیه اروپا شخصیت سیاسی مستقلی از آمریکا داشته باشد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ممکن است برخی افراد در سیستم حاکمیت اروپا به تصمیم گیری مستقل اعتقاد داشته باشند ولی در اروپا افراد تصمیم گیرنده نیستند، بیان کرد: باید توجه داشت که جریان‌های صهیونیستی پشت صحنه برخی حاکمیت‌های اروپایی است و آن‌ها بیکار ننشسته‌اند، در نهایت باز هم تاکید می‌کنم، من به مذاکرات برجامی خوشبین نیستم ولی خدا کند بدبینی من به مذاکرات با اروپایی‌ها غلط باشد.

بین آمریکا و اروپا در مورد ایران توافق شده است

وی با بیان اینکه وقتی اروپایی‌ها می‌گویند ما باید در مورد مسائل موشکی و نفوذ ایران در منطقه صحبت کنیم، حتما در پشت صحنه این موضوع مسائلی دیگری وجود دارد، افزود: آن‌ها در صحبت های خود این موارد را مطرح می کنند که برد موشکی ایران باید محدود شود، به عقیده من، بین آمریکا و اروپا توافقی شده است تا آمریکا چماق را در دست گرفته و اروپا هویج را نشان دهد، می‌توان گفت، در پشت صحنه آمریکا و اروپا سیاست‌های واحدی را پیگیری می‌کنند.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تقسیم کار بین اروپا و آمریکا، 3 کشور اروپایی با دفاع از برجام، ایران را به سمت و سویی می‌برند که در منطقه نفوذ و تاثیر خود را از دست بدهد، گفت: برای مثال از جمله مشکلاتی که اروپایی‌ها دارند این است که چرا ایران در سوریه حضور دارد و به نیروهای عراق مشورت می‌دهد؟ یا چرا ایران از فلسطین و حزب الله دفاع می کند؟ در حالیکه منافع ملی ایران با حمایت از این موضوعات تامین می‌شود.

زاهدی ادامه داد: اگر ایران در منطقه فعالیت نمی‌کرد، اکنون مشکل داعش در داخل کشور بسیار بغرنج شده بود به همین جهت لازم است تا مقابله با رژیم صهیونیستی در بیرون مرزها انجام شود، اکنون ایران تهدید علیه کشور را کیلومترها آن طرف‌تر مرتفع می‌کند.

عضو فراکسیون نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: امنیت کشور و منافع ملی ایجاب می‌کند که ایران در منطقه حضور داشته باشد، به همین جهت رژیم صهیونیستی و آمریکا به اروپایی‌ها فشار می‌آورند تا نفوذ ایران در منطقه را کاهش دهند. ایران باید در این زمینه حواسش جمع باشد، البته تیم مذاکره‌کننده مراقبت می‌کند تا ایران وارد بحث دیگری نشود.

برجام به همان شکلی که هست، باید ادامه پیدا کند

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا برجام توافق خوبی بوده است؟ گفت: برجام هر چه

برجام به همان شکلی که هست باید ادامه پیدا کند و اگر چنین نشد، باید قاطعانه از برجام خارج شویم

بود گذشت و اکنون مورد بحث من نیست. نظرات خود را در گذشته گفتیم و اکنون باید سعی کنیم، بین 5 کشور باقی مانده در برجام، انسجامی را ایجاد کنیم تا برجام به همان شکلی که هست ادامه پیدا کند و اگر چنین نشد، باید قاطعانه از برجام خارج شویم.

اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را باید متوقف کنیم

وی افزود: توصیه من این است که هم اکنون اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کنیم تا دولت‌های اروپایی بدانند که ایران تعارف ندارد.

زاهدی ادامه داد: اگر اروپایی‌ها قصد همکاری با ایران را نداشته باشند، حتماً برنامه‌های فناوری هسته‌ای را با قدرت پیش خواهیم برد این طور نخواهد بود که ایران در گفت‌وگو‌های بی‌حاصل و درازمدت خود را اسیر کند تا صنعت هسته‌ای بخوابد.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهترین اقدام در شرایط فعلی، توقف اجرای پروتکل الحاقی است، گفت: از آنجایی که پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا کرده‌ایم، اکنون الزامی برای اجرای آن نداریم و تصمیم گیری در این زمینه از اختیارات ایران است.

توقف اجرای پروتکل الحاقی اصلا مغایرتی با برجام ندارد

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی با بیان اینکه توقف اجرای پروتکل الحاقی اصلا مغایرتی با برجام ندارد ولی پیامی برای غربی‌ها است مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران اصلا از منافع خود کوتاه نمی‌آید. بیان کرد: این اقدام هشداری است به اروپایی‌ها تا محکم پای مذاکرات بمانند و از حیثیت دیپلماتیک خود دفاع کنند.

وی افزود: مسائل بانکی، نفتی و کشتیرانی برای ایران مهم است و اروپایی‌ها باید در این زمینه‌ها با ایران همکاری داشته باشند.

زاهدی در پاسخ به این سوال که آیا بعد از خروج آمریکا از برجام، مخالفان برجام با دولت شاهد تسویه حساب‌ سیاسی کردند یا خیر؟ اظهار داشت: خود من کسی بودم که در زمان مذاکرات با گفت‌وگوهایی که منجر به برجام شد، موافق نبودم، ولی واقعا اکنون شرایط به گونه‌ای است که علی رغم انتقاد به دولت که 4 سال کشور را معطل برجام گذاشتند، وظیفه خود می‌دانیم که برای باقی ماندن برجام تلاش کنیم.

به اصل مذاکره و نوع مذاکرات هسته‌ای با 1+5 انتقاد داشتم

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه من به اصل مذاکره و نوع مذاکرات هسته‌ای با 1+5 انتقاد داشتم، گفت: مردم تصور می‌کردند اگر برجام بیاید گشایش‌های زیادی را به دنبال دارد زیرا اینگونه به آن‌ها القا کرده بودند.

وی افزود: رئیس جمهور با غرور گفت من مسوولیت برجام را می‌پذیرم و با توافق هسته‌ای مشکلات آب، انرژی، اقتصاد را حل می‌کنمد و به طور غیرمستقیم مسائل معیشت و بیکاری نیز مرتفع می‌شود، ولی هیچ کدام از این موضوعات محقق نشد.

در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 92 سرابی از برجام درست شد

زاهدی با بیان اینکه در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 92 سرابی از برجام درست شد و مردم به این باور رسیدند که اگر مذاکرات صورت بگیرد، اتفاقات بزرگی در حوزه اقتصادی و معیشتی رخ می‌دهد در حالی که بسیاری از تحلیل‌گران این موضوع را قبول نداشتند، اظهار داشت: اگر قدرتمند باشیم حتما در مقابل آمریکا حرف‌هایی برای گفتن داریم، کره شمالی از نظر فرهنگی، سرمایه اجتماعی، منابع مادی و طبیعی اصلا قابل مقایسه با ایران نیست، ولی در مسئله هسته‌ای آن‌ها کاری کردند تا علیرغم همه تهدیداتِ ترامپ، آمریکا حاضر به مذاکره با این کشور شد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: علت حاضر شدن ترامپ برای مذاکره با کره شمالی، به خاطر قدرتی بود که کره شمالی به دست آورده بود و این قدرت تهدیدی برای آمریکا بود، ما در سایه قدرت به خصوص قدرت حاصل از فناوری در دنیا می‌توانیم حرف بزنیم.

وی افزود: علت مذاکره کشورهای 1+5 با ایران، قدرتمند شدن کشور بود، زیرا آن‌ها از غنی سازی 20 درصد ایران می‌ترسیدند.

زاهدی با بیان اینکه ایران تازه غنی سازی 20 درصد را راه‌اندازی کرده بود و در اراک نیز آب سنگین داشتیم، اظهار داشت: از نظر من ایران خیلی هم در بحث هسته‌ای پیشرفت نکرده بود، ولی 1+5 حاضر گفت‌وگو با ایران شدند.

اگر سانتریفیوژهای IR8 ایران فعال بودند، ترامپ جرات گستاخی نداشت

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر 4 سال گذشته نیز در زمینه هسته‌ای فناوری‌های جدید را به دست آورده بودیم، اکنون شرایط ایران بسیار بهتر شده بود، بیان کرد: متاسفانه نسل های IR2 و IR1 را کنار گذاشتند و اگر این محدودیت‌ها نبود اکنون به جای سانتریفیوژهای نسل P1 که در حال حاضر فعالیت می‌کنند، سانتریفیوژهای IR8 ایران کار می‌کرد و برای نمونه‌های بالاتر برنامه‌ریزی می‌کردیم، در آن صورت آمریکا و ترامپ به هیچ وجه اینگونه با ایران صحبت نمی‌کردند.

وی افزود: برای غنی سازی 20 درصد، 6 کشور با ایران مذاکره کردند، اگر قدرت بیشتری گرفته بودیم، شرایط متفاوت بود.

زاهدی با بیان اینکه اکنون به گذشته نگاه نمی‌کنم و به حال و آینده می‌نگرم، ادامه داد: برای آینده‌ای موفق باید همه منسجم باشیم و این بازه زمانی را به دولت بدهیم تا با اروپایی‌ها مذاکره کنند، سپس باید برای توسعه فناوری هسته‌ای، هوافضا برنامه‌ریزی‌های سنگینی را انجام دهیم، افزایش قدرت هوا و فضا، قدرتی کمتر از هسته‌ای نخواهد داشت و اثرگذاری آن به صورت نرم افزاری بسیار موثرتر از صنعت هسته‌ای خواهد بود.

تصمیم به مذاکرات هسته‌ای اصلا تصمیم نظام نبود و تصمیم دولت بود

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چه کسی تصمیم به مذاکره هسته‌ای گرفت، بیان کرد: تصمیم به مذاکرات اصلا تصمیم نظام نبود و تصمیم دولت بود.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آقای احمدی نژاد هم دنبال مذاکرات با آمریکا بودند؟ گفت: نباید وارد گذشته شویم و باید به آینده فکر کنیم.