عوامل تشدیدکننده اضطراب را بشناسید

 در دنیای امروز اغلب افراد از صبح تا شب بر سر مسائل مختلف دچار اضطراب و استرس می‌شوند. در حالی که بر اساس تاکیدات پزشکان و روانپزشکان منشاء بروز بسیاری از بیماری‌های جسمانی و روانی اضطراب، استرس و فشار‌های روزانه است. از جمله عواملی که در تشدید علائم اضطراب مؤثر هستند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مصرف مواد الکی و کافئین
مصرف مواد الکلی خاصیت آرام بخشی موقت دارد، می‌تواند فرد را به مصرف آن معتاد کند. علاوه‌بر این، بررسی‌ها نشان می‌دهد، در افرادی که دچار اضطراب اجتماعی هستند، مصرف این مواد موجب تشدید علائم آن می‌شود.

همچنین در مورد کافئین به افراد توصیه می‌شود در صورتی که اضطراب‌شان با مصرف آن تشدید می‌شود، از خوردن مواد حاوی کافئین خودداری کنند. همچنین زیاده‌روی در مصرف این ماده محرک در برخی افراد با عصبانیت و بی‌قراری همراه است.

نداشتن خواب کافی
خواب ناکافی نیز می‌تواند مکانیزمی از مغز و بخش‌هایی از آن را فعال کند که باعث می‌شود، فرد نسبت به اضطراب حساس شود. این بخش‌های مغز از فرآیند‌های احساسی و کنترل آن حمایت می‌کند. بزرگسالان به حداقل هفت تا هشت ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد، افرادی که ذاتا نگران و مضطرب هستند، بیشترین آسیب را از کمبود خواب متحمل می‌شوند.

کناره‌گیری یا خود انتقادی
رفتار‌هایی همچون کناره‌گیری و دوری از موقعیت‌های اجتماعی می‌تواند تا به طور موقت فرد را آرام سازد، اما در طولانی مدت احساس اضطراب را در فرد افزایش داده و مانع از آن می‌شود تا فرد با ترس‌های خود مواجه شود.

اختصاص دادن زمان بیش از حد به اینترنت
بررسی‌ها نشان می‌دهد چک کردن ایمیل‌های کاری یا انجام هرگونه فعالیت مربوط به وظایف کاری با افزایش سطح استرس مرتبط است. همچنین استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پیگیری اخبار می‌تواند تاثیر مشابه را بر سلامت روان فرد داشته باشد.