چطور از دندون قروچه موقع خواب جلوگیری کنیم؟

اخبار اجتماعی- استرس چه به شکل اضطراب باشد یا خشم یا احساس سرخوردگی، تأثیرات زیادی روی جسم و خواب شما دارد. این احساس به ویژه اگر سرکوب شود، پیامد‌های شدیدتری به همراه خواهد داشت. ممکن است شما حتی از برخی تأثیرات آن آگاه نباشید. دندان قروچه و فشردن دندان‌ها روی هم، دو تا از همان عوارض است. 

به گزارش افکارنیوز، نشانه‌های زیر ممکن است تنها نشانه‌هایی باشند که شما را متوجه مشکل دندان قروچه‌تان می‌کنند، مگر اینکه کسی هنگام خواب کنار شما حضور داشته باشد و صدای دندان قروچه‌تان را بشنود.

 
  • درد در مفصل گیجگاهی زیرآرواره‌ای (TMJ) و فک؛
  • سردردهای مزمن؛
  • گوش‌درد و طنین صدای زنگ در گوش؛
  • دندان‌درد یا حساسیت دندانی؛
  • عقب‌رفتگی لثه؛
  • ساییدن دندان‌ها روی هم و یا لب‌پر شدن دندان‌ها؛
  • خواب آشفته یا بی‌خوابی.

روش رفتار درمانی شناختی را به کار برید.

رفتار درمانی شناختی، مستلزم بازآموزی مغز برای شناخت سریع احساساتی چون استرس، اضطراب، عواطف منفی دیگر و همچنین منابع دیگر می باشد. البته این درمان شامل تکنیک هایی برای کنترل این احساسات منفی نیز می باشد. از آنجا که یکی از دلایل دندان قروچه استرس می باشد، در نتیجه این روش بسیار مفید است.

ورزش تایچی را انجام دهید.

ورزش یکی دیگر از روش های موثر برای کاهش استرس و در نتیجه دندان قروچه است. مدیتیشن در کنار ورزش نیز می تواند موجب کاهش استرس و اضطراب شما شود. تای چی، یک ورزش صد ساله ی چینی است که مدیتیشن تحرک نیز نامیده می شود، چرا که فعالیت های فیزیکی را با تمرکز حواس ترکیب می کند. این روش در کاهش استرس به اندازه ی رفتار درمانی شناختی موثر است.

اسفناج بیشتری مصرف کنید.

یکی از مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان داده است که منیزیم موجود در اسفناج موجب کاهش دندان قروچه می شود. گرچه این مطالعه در انسان ها انجام نشده، اما می توان آن را به انسان نیز تعمیم داد، چرا که منیزیم نقش مهمی در سلامت اعصاب و عملکرد ماهیچه ها دارد.

دندان قروچه را می توان به مصرف ناکافی و یا استفاده ی نامناسب این فلز نسبت داد. اسفناج، تخم کدو، بادام و برگ چغندر سرشار از منیزیم هستند.

آدامس خود را دور بیاندازید.

جویدن آدامس با شدت و یا برای بیش از سه ساعت در روز، موجب افزایش دندان قروچه در افراد می شود. البته این بدان معنا نیست که جویدن آدامس به تنهایی موجب بیش فعالی فک و یا دندان قروچه می شود.

از نوشیدن قهوه ی بیش از حد خودداری کنید.

مصرف کافئین به ویژه در ساعات پایانی شب و پیش از خواب موجب افزایش دندان قروچه می شود. کاهش مصرف کافئین می تواند یک عامل موثر در بهبود این عارضه باشد.

مصرف امگا ۳ خود را افزایش دهید.

برخی از تحقیقات، دندان قروچه را به آپنه ی خواب نسبت می دهند، مشکلی که موجب قطع تنفس در هنگام خواب می شود. وقتی تنفس شما قطع شود، مغز برای باز کردن راه عبور هوا، فعالیتی را در فک آغاز می کند که این فعالیت منجر به دندان قروچه می شود.

اگر دچار علائم آپنه ی خواب همچون خر و پف و قطع تنفس هستید و یا با وجود خواب کامل شبانه، در هنگام روز همچنان احساس خستگی می کنید، به پزشک مراجعه کنید. آپنه ی خواب یک مشکل جدی است، اما خوشبختانه مطالعات نشان داده اند که DHA موجود در امگا ۳ از تشدید علائم آپنه ی خواب جلوگیری می کند